Kursuskalender

Her kan du tilmelde dig alle BL's åbne kurser og uddannelser.

Målgruppe: Kursus ansatte

Boligøkonomi 2020/21

Tilmeldingsfrist: 23. aug. 2020
Startdato
22.09.2020 - 19.01.2021
Sted
Nyborg, Sinatur Hotel Storebælt
Varighed
10:00 - 16:00
Pris
DKK 24.300,-
Tilmeld venteliste

Fra regnskabsmedarbejder til økonomimedarbejder - på Boligøkonomi får du viden og værktøjer til at foretage økonomiske analyser, vurderinger og beregninger.

Deltagere
Ansatte i boligorganisationerne med nogle års erfaring inden for regnskab og økonomi og med en grundlæggende forståelse for økonomien i en almen boligorganisation og dens afdelinger. Deltagerne skal som minimum have erfaring med at udarbejde et helt driftsregnskab for en almen boligafdeling. 

Formål
Uddannelsen sigter mod at udvikle deltagernes evne til at skabe overblik og til at kunne foretage selvstændige økonomiske analyser og vurderinger og dermed også til at arbejde med komplekse økonomiske problemstillinger.

Vurderinger af den økonomiske udvikling, huslejekonsekvenser, økonomiske analyser, nøgletal og sammenligninger danner ofte baggrund for vigtige beslutninger. Og de kan bruges som målepunkter til at følge op på beslutninger, målsætninger og udviklingsinitiativer. Boligorganisationerne har brug for økonomimedarbejdere, der kan levere sådanne analyser.

Indhold og emner
Grundig gennemgang og drøftelser af de særlige økonomiske forhold og regler, der gælder for de almene boligorganisationer. Uddannelsen præsenterer en række analyseredskaber og træner deltagernes evne til at vurdere og perspektivere de økonomiske forhold til boligorganisationen og i afdelingerne.

  • Regnskabsanalyse
  • Finansiering af nybyggeri og renovering
  • Økonomien i en helhedsplan
  • Byggesagers proces og økonomi
  • Budgettet
  • Kapitalforvaltning
  • Forvaltningsrevision, egenkontrol og dokumentationspakke
  • Kommunikation med bestyrelser, ledere og beboere
  • Organisationsforståelse

Metode
Uddannelsen består af 4 moduler af 2 dages varighed. Der vil være en del hjemmearbejde mellem hvert modul blandt andet i form af skriftlige hjemmeopgaver. Forløbet afsluttes med en skriftlig eksamen på 4 timer, som bedømmes med bestået/ikke-bestået.

Boligøkonomi er en samlet uddannelse med tilmelding til hele forløbet på modul 1.

Datoer
Modul 1: 22. - 23. september 2020
Modul 2: 26. - 27. oktober 2020
Modul 3: 1. - 2. december 2020
Modul 4: 18. - 19. januar 2021

Søger du bolig? - Klik her