Netværksmøde hos ALFABO

Kom med når AlmenNet og ALFABO inviterer til netværksmøde i Seest den 12. oktober. På dagen kan du opleve det klimarigtige og bæredygtige afdeling, Fyrværkeriparken, som er resultatet af konkurrencen ”Fremtidens bæredygtige almene boliger”

12.10.2021

Kolding

Tilmelding lukket

DKK 0,-

Tilmeldingsfrist 12.10.2021

ID:

21-178

Målgruppe:

Ansatte

Type:

Seminar

Varighed:

12.00 - 16.00

AlmenNet

AlmenNet

Kontakt sekretariatet

Henvendelse vedr. tilmelding:  jda@bl.dk

NETVÆRKSMØDE HOS ALFABO

Kom med når AlmenNet og ALFABO inviterer til netværksmøde i Seest den 12. oktober. På dagen kan du opleve det klimarigtige og bæredygtige afdeling, Fyrværkeriparken, som er resultatet af konkurrencen ”Fremtidens bæredygtige almene boliger”

Bemærk: Arrangementet er forbeholdt AlmenNets medlemmer og adm. medarbejdere fra interesserede boligorganisationer.

Om netværksmødet
I 2018 blev Fyrværkeriparken indviet. Resultatet er et klimarigtigt og bæredygtigt boligbyggeri i det vestlige Kolding, nærmere betegnet i Seest, hvor den tidligere fyrværkerifabrik lå. I dag er området forvandlet til et boligområde med 35 almene familieboliger - med træ som det overvejende materiale på facader og terrasser. Boligerne er smukt omkranset af et naturbeskyttelsesområde.

På dagen kan du blive klogere på, hvad der rør sig hos ALFABO, erfaringer om opførelse og drift af Fyrværkeriparken og ikke mindst komme rundt i afdelingen og se det flotte byggeri.

PROGRAM

Kl. 12.00: Let frokost og netværk

Kl. 12.45: Velkommen og nyt fra AlmenNet
v. Niklas Jarnit, AlmenNet

Kl. 13.00: Om ALFABO
v. ALFABO, Direktør Erik Lønne Gottfredsen og Organisationsformand Bent Jacobsen

Kl. 13.20: Om Fyrværkeriparken
v. ALFABO, Projektudviklingsdirektør Georg Schmidt og Organisationsformand Bent Jacobsen

Kl. 14.00: Pause

Kl. 14.15: Besigtigelse af Fyrværkeriparken

Kl. 16.00: Tak for i dag

 

Fremtidens bæredygtige almene bolig
Med arkitektkonkurrencen for Fremtiden Bæredygtige Almene Byggeri havde ministeriet ønsket at skabe et projekt, der kan være en ledestjerne for udviklingen af fremtidens bæredygtige almene boliger. Derfor blev der i august 2013 udskrevet en åben arkitektkonkurrence i to etaper om realisering af to boligbebyggelser.

Med konkurrencen blev der ønsket bud på boliger, som skal føje sig til rækken af gode eksempler på almene bebyggelser, hvor man finder nogle af dansk arkitekturs bedste boligbyggerier tegnet af landets dygtigste arkitekter.

Etape 1 var en åben projektkonkurrence, som kom med visionære ideer og bud på en analyse af opgaven. Op til seks forslag blev udvalgt til videre deltagelse i etape 2. Den åbne konkurrenceform skulle sikre nytænkning, og at de bedste og mest innovative og bæredygtige løsninger kom i spil.

Konkurrences vinderprojekter blev realiseret på to udvalgte byggegrunde i henholdsvis Lisbjerg i Aarhus Kommune og Seest i Kolding Kommune, hvor boligorganisationerne AL2bolig og ALFABO (tidligere Lejerbo Kolding) har opført henholdsvis et etagebyggeri og en tæt-lav bebyggelse.

De færdige byggerier både i Seest og i Lisbjerg skulle kunne certificeres til enten sølv eller guld efter DK-DGNB, og dermed kunne opnå at blive blandt de absolut første boligbyggerier ned opnået bæredygtighedscertificering i Danmark.

Fakta
Adresse: Max Jørgensens vej 21, 6000 Kolding
Pris: Gratis
Dato: 12. oktober kl. 12.00 – 16.00

Eventuelle spørgsmål

Har du spørgsmål til tilmelding og det praktiske, så skriv til Jeanette Danieljda@bl.dk.

For spørgsmål til indholdet kontakt Astrid Biering Fonsbølabf@bl.dk.


Se Betingelser for kursustilmelding

Sted

ALFABO Kursuslokale

Max Jørgensens Vej 21

6000 Kolding

Søger du bolig? - Klik her