Kursuskalender

Her kan du tilmelde dig alle BL's åbne kurser og uddannelser.

Målgruppe: Kursus ansatte

Personaleleder i driften

Tilmeldingsfrist: 25. sep. 2019
Startdato
25.10.2019 - 25.02.2020
Sted
København V, Boligselskabernes Hus, KBH
Varighed
09:00 - 16:00
Pris
DKK 36.000,-
Afholdt

Personaleleder i driften - BLs certificerede lederuddannelse

Til efteråret fortsætter vi succesen og udbyder uddannelsen "Personaleleder i driften" - hold 3!

Effektiviseringsdagsordenen har for alvor sat skub i forandringerne ude i driften. Dette stiller også større krav til lederne, som skal være parate til at lede i en hverdag fyldt med udfordringer, dilemmaer og forandringer. Denne uddannelse stiller skarpt på dig som personaleleder og dine handlemuligheder i krydsfeltet mellem medarbejdere, din egen leder samt øvrige samarbejdspartnere.

Deltagere
Du arbejder i driften og har allerede personaleansvar for en gruppe medarbejdere og har gjort dig erfaringer om dine styrker og udfordringer som leder. Du er klar til at arbejde videre med dig selv som leder, og du har lyst til og mod på at træne ledelsesredskaber og til at sparre med andre på samme niveau. Med uddannelsen får du redskaber og inspiration til at skabe et ledelsesfundament, du kan bygge videre på.

Formål
Uddannelsen sigter mod at udvikle dine lederkompetencer. På uddannelsen arbejder du med din lederrolle og -profil, og sammen med andre ledere sætter du dine erfaringer i spil i et fortroligt rum. Det udfordrer din forståelse af ledelse og sætter skub i din udvikling.

Der findes ikke én korrekt lederprofil, men når du arbejder bevidst med dig selv, fremstår du mere tydelig og autentisk som leder. Det øger din gennemslagskraft og styrker dine muligheder for at skabe følgeskab og derved opnå effektiv drift i din organisation. Desuden sætter vi fokus på driftsoptimering, hvor du vil blive klædt på til at kunne håndtere både optimeringsprojekter og styringsmetoder i relation til den optimale driftsledelse.

Indhold og emner
Uddannelsen indeholder grundlæggende elementer i ledelse men den dykker også ned i særlige fokuspunkter, som anses for at være væsentlige for personalelederen i driften. Uddannelsen i overskrifter:

 • Ledelsesidentitet og lederroller
 • Personlig planlægning
 • Kommunikation og gennemslagskraft
 • Den professionelle dialog
 • Ledelse og organisation
 • Forretningsforståelse og strategisk ledelse
 • Driftsplanlægning og målstyring
 • Reducér omkostninger og spild
 • Effektiv drift
 • Situationsbestemt ledelse
 • Konflikthåndtering og svære samtaler
 • Ledelse af teams
 • Forandringsledelse

Metode
Uddannelsen er bygget op omkring en række forskellige indslag: Holdundervisning, sparring med øvrige deltagere, studiegrupper samt personlig coaching/sparring med underviser.

Imellem modulerne skal du arbejde med det nye, du har lært. Din daglige leder vil være en del af uddannelsesforløbet og følge din udvikling undervejs gennem jævnlige samtaler, hvor I vil tale om dine personlige udviklingsmuligheder og fremgang. Hvis du har lyst til at melde dig til uddannelsen, er det vigtigt, at du afsætter den nødvendige tid til at deltage aktivt både på og imellem modulerne. Det giver dig det bedste udbytte.

Samarbejde med Ledernes KompetenceCenter
Uddannelsen udbydes i samarbejde med Ledernes KompetenceCenter, som har unik og aktuel viden om ledere og ledelse. Den viden omsættes løbende til deres lederkurser og -uddannelser. Ledernes KompetenceCenter har et netværk af erfarne og kompetente ledelseskonsulenter og undervisere, der sikrer, at kvaliteten af den leverede ydelse altid er i top. Sammen med Ledernes KompetenceCenter har BL strikket et forløb sammen, som henvender sig direkte til personalelederen i driften.

Datoer:
25. oktober: Udsendelse af forberedelsesskema
1. november: Returnering
4. eller 5. november Individuelle coaching og sparringssamtaler med underviser
14. november: Halvdags workshop for deltagere og deres chefer, samt halvdags intro for deltagerne
26. -27. november: Modul 1 - Din personlige lederskabsprofil (internat)
17. - 18. december: Modul 2 - Ledelse og organisation (eksternat)
7. og 8. januar: Individuelle coaching og sparringssamtaler med underviser (skype/telefon)
21. - 22. januar: Modul 3 - Ledelse og medarbejdere (eksternat)
3. og 4. februar: Individuelle coaching og sparringssamtaler med underviser (skype/telefon)
24. - 25. februar: Certificering

Du kan læse mere om uddannelsen

her

 

Søger du bolig? - Klik her