ERFA-møde: Værdiskabende gentagelser

Kom med til ERFA-møde om værdiskabelse i driften.

31.05.2023

Aarhus C

Tilmelding lukket

DKK 750,-

Tilmeldingsfrist 25.05.2023

ID:

23-36

Målgruppe:

Ansatte

Type:

Kursus

Varighed:

9.00 - 12.00

AlmenNet

AlmenNet

Kontakt sekretariatet

Henvendelse vedr. tilmelding:  mpr@bl.dk

Gentagelse, gentagelse, gentagelse… Driften, administrationen og møderækken i et boligområde består af opgaver, som indgår i et årshjul. De gentages ugentligt, månedligt eller årligt. Som enkeltstående opgaver kan de virke små, men fordi de gentages, og gentages i alle boligområder, er potentialerne ved selv de mindste forandringer enorme.

Siden 2016 er driften i den almene sektor blevet professionaliseret og effektiviseret mere end nogensinde før. De almene boligorganisationer har sikret en besparelse på 1.8 mia. kr., der sikrer stabile huslejer og større henlæggelser. Det er værd at være stolt af.

Sammen med de markante besparelser er driften blevet opkvalificeret, digitaliseret, omorganiseret, strømlinet og sidst men ikke mindst, er der opstået en større innovationslyst.

For driften kan meget mere end at være effektiv. Allerede i dag bidrager driften til flere bundlinjer.

For eksempel er driften af udearealerne gået fra at blive udført af en ejendomsfunktionær på en græsslåmaskine til en effektiv robotplæneklipper, der nu er gemt væk, fordi græsplænen er omlagt til et biodiversitetsområde, der skaber nye levesteder for naturen. Blandt de nyere tiltag ser vi, at boligorganisationer og socialøkonomiske virksomheder tilbyder fritidsjobs til unge, der etablerer og vedligeholder biodiversitetsområder, så de får penge på lommen og arbejdserfaring på CV’et. Dermed blev en græsslåningsopgave på ganske få år en værdifuld ressource. Ikke kun for naturen, men også for beskæftigelsen, beboerne og boligområdets image.

Vi tror på, at for hver opgave, der udføres i relation til varetagelsen af de almene boligområder, ligger et endnu uset potentiale. Et socialt-, klimamæssigt og økonomisk potentiale for at skabe mere værdi for beboerne, for samfundet og planeten, end vi allerede gør i dag.

Kom med

På dette ERFA-møde inviterer DriftsNet og AlmenNet til en fælles vidensopsamling på, hvordan driften kan bidrage på flere bundlinjer i dag og i fremtiden. På mødet vil vi dykke ned i de nyeste tendenser og give plads til, at du kan bidrage til udviklingen af nye værdiskabende gentagelser i landets boligområder.

Det får du med fra dagen:

Deltagelse og tilmelding:

Mødet afholdes 4 steder i landet

10. maj 2023, kl. 12.30 -15.30 Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart

16. maj 2023, kl. 09.00 -12.00 Aalborg Kongres & Kultur Center, Europa Plads 4, 9000 Aalborg

30. maj 2023, kl. 09.00 - 12.00 Boligselskabernes Hus, Studiestræde 50, 1554 København V

31. Maj 2023, kl. 09.00 -12.00 Scandic City, Østergade 10, 8000 Aarhus

ARRANGØR:

BL arrangerer ERFA-møderne i samarbejde med AlmenNet og DriftsNet. Læs mere HER

SPØRGSMÅL:

Har du spørgsmål til det faglige, kan du kontakte: Mikkel Jungshoved på tlf.: 3376 2028 // mju@bl.dk eller Henrik Madsen//hma@bl.dk

Sted

Hotel Scandic Aarhus City

Østergade 10

8000 Aarhus C

Eventuelle spørgsmål

Har du spørgsmål til tilmelding og det praktiske, så skriv til Maja Pinkowski Rottbøllmpr@bl.dk.

For spørgsmål til indholdet kontakt Mikkel Jungshovedmju@bl.dk.


Se Betingelser for kursustilmelding

Søger du bolig? - Klik her