Skip to main content Skip to footer

Beboere

Hver 6. person i Danmark bor alment

Helt præcist bor 972.000 personer i en almen bolig. Den gennemsnitlige husstandsstørrelse i den almene boligsektor er på 1,8 personer. Dette forklares ved en større andel af enlige voksne beboere i den almene sektor ift. resten af befolkningen.

Kilde: Landsbyggefonden (2023).

BL's beboerindikatorer

BL's beboerindikatorer er udviklet til at forstå og monitorere den demografiske, socioøkonomiske og sundhedsmæssige udvikling i den almene sektor. Du kan blandt andet følge med i børns opvækstvilkår, indkomst, formue, sundhed og andre relevante indikatorer i hele sektoren, i udsatte boligområder og i områder med helhedsplaner sammenlignet med resten af landet. Udforsk dem for at få et dybere indblik i beboernes livssituation og udvikling.

Beregner af gevinst ved beskæftigelse

Vores beregner viser den økonomiske gevinst for de offentlige kasser ved at få personer i langvarig ledighed tilbage i beskæftigelse. Denne værdi er vigtig at kende i boligsociale indsatser, da mange beboere i almene boligområder er i målgruppen for disse initiativer. Beregneren kan dermed understøtte og dokumentere effekten af boligsociale indsatser, der sigter mod at øge beskæftigelsen og dermed forbedre den økonomiske trivsel for både individer og samfundet.

Sundhed og trivsel

I den almene boligsektor bor der relativt flere enlige og ældre sammenlignet med resten af befolkningen. Omtrent to ud af fem beboere i den almene sektor er enlige uden børn, mens cirka syv procent er enlige med børn. Dette adskiller sig fra den ikke-almene boligsektor, hvor en større andel af beboerne er par. På grund af denne sammensætning er der i den almene sektor et særligt fokus på sundhed, trivsel og fællesskaber.

Kilde: BL's egne beregninger på baggrund af Danmark Statistiks registerdata (2022).

Husleje og boligbyrde

Den almene sektor spiller en central rolle i at sikre overkommelige boliger for forskellige befolkningsgrupper, hvilket fremmer blandede byer. Husstande i almene familieboliger bruger i gennemsnittet knap en fjerdedel af deres disponible indkomst til husleje. I almene ungdomsboliger er det 29 pct. af husstandsindkomst, der går til huslejebetalinger, og i ældreboliger er det 34 pct.

BL's egne beregninger på baggrund af Danmark Statistiks registerdata og Landsbyggefondens huslejeregister (2022).

Fakta og tal om husleje og boligbyrde

Se flere fakta og tal om husleje og boligbyrde på tværs af almene boligtyper, altså hvor stor en del af den disponible indkomst, som anvendes til boligudgifter. Den er forskellig på tværs af almene boligtyper.