Skip to main content Skip to footer

Analyser og tal

Gennem omfattende dataanalyse tilstræber vi at skabe informeret politisk beslutningstagning, som bidrager til økonomisk og teknisk udvikling i den almene sektor, forbedre levevilkårene, styrke lokalsamfundene og understøtte effektive sociale indsatser.

Hvem bor alment?

Hver 6. person i Danmark bor alment. Helt præcist bor 972.000 personer i en almen bolig i de i alt cirka 560.000 almene boliger i Danmark. 

På siden for analyser og tal om beboere finder du dybdegående analyser og data om demografi, socioøkonomiske forhold, boligsociale indsatser, sundhed og trivsel samt husleje og boligbyrde blandt almene beboere.

Kilde: Landsbyggefonden (2023).

Hvor stor er den almene sektor?

Den almene sektor spiller en central rolle i at sikre overkommelige boliger for forskellige befolkningsgrupper, hvilket fremmer blandede byer. Der er i alt ca. 2.800.000 beboede boliger i Danmark, som udgør cirka 20 pct. af den samlede boligmasse.

Kilde: Danmarks Statistik (2024).

I denne sektion finder du omfattende analyser og data om den danske boligsektor med særligt fokus på almene boliger. Og så kan du finde oplysninger om boligbestand i forskellige kommuner, karakteristika ved almene boliger samt byggebarometre, som viser aktuelle bygge- og renoveringsprojekter og deres budgetter.

Vil du have os med på farten?

Vi tilbyder seks forskellige nyhedsbreve, der på forskellige måder holder dig, der interesserer sig for den almene sektor, opdateret på nyheder, kurser, jobs og meget mere. Læs mere om den og tilmeld dig lige her.