Skip to main content Skip to footer

Analyser

Mini-analyse: Holdninger til tværgenerationelle bofællesskaber i seniortilværelsen

Opbakning til alternative boformer i seniortilværelsen

I spørgeskemaundersøgelsen, foretaget af Kantar Gallup for BL, spørges der til foretrukne boformer i seniortilværelsen. Undersøgelsen viser, at mere end halvdelen af de adspurgte kan se en værdi i at fremme bofællesskaber på tværs af generationer. Dette understreger behovet for at overveje alternative boligformer, såsom bofællesskaber, der tilbyder sociale forbindelser og praktiske fordele. Næsten en fjerdedel af de adspurgte foretrækker at bo i et seniorbofællesskab eller et tværgenerationelt bofællesskab i deres seniortilværelse frem for at bo i egen bolig, jf. figur 1. 

Det er især det sociale fællesskab der vurderes som den største styrke ved et bofællesskab på tværs af generationer, mens også en femtedel fremhæver de praktiske fordele ved gensidig hjælp og støtte i sådanne boformer.

Figur 1. Andelen af respondenter, som foretrækker at bo i følgende boform i seniortilværelsen

Note: Undersøgelsen bygger på svar fra 1253 respondenter, hvoraf 559 respondenter er i aldersgruppen 60+-årige på spørgsmålet: "Hvilken boform foretrækker du/vil du foretrække i seniortilværelsen?". Respondenterne vægtes for at sikre repræsentativitet.

Kilde: Gallupundersøgelse for BL, juni 2023.