Skip to main content Skip to footer

Nyhed

ERFA: Hvordan vi undgår byggeskader, og hvordan håndterer driften dem?

I Byggeskadefonden oplever man de ”vildeste” byggetekniske fejl, når de kommer rundt til boligorganisationerne i forbindelse med skadesager. Traditionelle byggematerialer som beton og stål har været grundlaget for konstruktion i mange årtier. Men med den stigende fokus på bæredygtighed ser vi nu en større anvendelse af nye byggematerialer som genbrugte materialer, naturmaterialer og træ, og med den stigende brug af nye bæredygtige byggematerialer og træbyggerier. Derfor er det vigtigt, at vi er opmærksomme på, hvordan vi undgår skader i fremtiden, både når vi bygger konventionelt og med nye materialer.
 
Når byggeafdelingen afleverer nybygningen til driften, så opstår de virkelige problemer ofte, hvor der enten ikke er taget stilling til, hvordan man kommer til de tekniske installationer, skift af filtre i ventilationsanlægget eller at der trænger vand ind i bygningen. Til mødet gennemgår vi, hvad man skal være særligt opmærksom på, hvad man ikke skal skrive under på, hvad man kan melde til Byggeskadefonden, og hvad man ikke kan. Sidst med ikke mindst er der gode råd til byg og drift til at undgå, at byggeskader opstår - blandt andet ved inddragelse af driften tidligt i projektet, samt hvilke krav man skal stille til sin rådgiver.

Vi kigger bl.a. på spørgsmålene:

  • Hvad skal man f.eks. være opmærksomme på, når man bygger i træ?
  • Hvor er udfordringerne med tagterrasser?
  • Hvordan er det nu lige med 1. og 5. årsgennemgang, og hvem gør hvad, når skaden er sket?
  • Hvad er bygningsejers rolle i forbindelse med Byggeskadefondens eftersyn og skadedækning?

Så sidder du i driften eller i byggeafdelingen og vil opdateres på, hvad Byggeskadefonden kan hjælpe dig med, og ikke mindst hvad du selv kan gøre for at undgå skader, så deltag i ERFA-mødet nær dig: