Forsyningstilsynets vejledende udtalelse på baggrund af en forespørgsel om, hvorvidt varmeforsyningslovens prisbestemmelser tillader varmeforsyningsvirksomheder at indregne omkostninger til certifikater på køb af grøn energi.
Høringssvar
Forsyningstilsynets vejledende udtalelse om varmeforsynings- loven og køb af grøn energi
BL – Danmarks Almene Boliger har den 19. november 2020 modtaget høring over udkast til For-syningstilsynets vejledende udtalelse om indregning af omkostninger til køb af grøn energi mv. i varmepriserne.
I BL vi er enige i Forsyningstilsynets vurdering af, at det ikke er i overensstemmelse med princippet om nødvendige omkostninger i varmeforsyningslovens § 20, stk. 1, at omfattede varmeforsyningsvirksomheder kan indregne omkostninger til køb af eksempelvis el- og bionatur-gascertifikater i fjernvarmepriserne, da omkostningerne ikke afholdes til erhvervelse af fysisk energi, og omkostningerne dermed ikke er nødvendige for at kunne producere og levere fjernvarme.
Virksomhedernes motiver i forhold til overvejelser om en grøn profil eller lignende kan ikke ændre denne vurdering.
Over 90 pct. af de godt 600.000 almene husstande i Danmark får leveret deres opvarmning fra fjernvarme. Det er således afgørende for den almene sektor, at fjernvarmen produceres effektivt med lavest mulige omkostninger til gavn for beboerne.
Samtidig er BL optaget af perspektiverne for den grønne omstilling også af fjernvarmesektoren, herunder gennem anvendelse af VE. Her anser BL det for helt afgørende, at der i Danmark sker en implementering af el-markedsdirektivet og VE-direktiver, der reelt kan fremme den grønne omstilling.
Ved behov for uddybning af ovenstående kan teknisk konsulent Mikkel Jungshoved kontaktes på mail mju@bl.dk.
Med venlig hilsen
Bent Madsen
Adm. direktør