Fotograf Maria Sattrupt (5)

Konference for organisationsbestyrelser 2024

Årets tema: Værdiskabende bestyrelsesarbejde

Den almene sektor har gennem mange årtier skabt samfundsværdi, og det skal vi blive ved med. Kom derfor med på BL's organisationsbestyrelseskonference 2024, hvor temaet i år er 'Værdiskabende bestyrelsesarbejde'.

 

Værdiskabelsen handler både om, hvordan der skabes værdi for den enkelte, altså hvad beboerne synes er vigtigt og sætter pris på, og for samfundet, altså hvordan det, som boligorganisationen gør, har (lokal) samfundsmæssig effekt og fælles værdi. Der skal skabes værdi på kort og lang sigt og på flere bundlinjer.

 

Fokus på organisationsbestyrelsens opgaver og ansvar

Det er organisationsbestyrelsen, som formelt set er økonomisk og juridisk ansvarlig for boligorganisationen og dermed også har ansvar for at sikre boligorganisationens værdiskabelse. Omdrejningspunktet og rammesætningen er derfor bestyrelsesarbejdet i den almene boligorganisation og det ansvar og de opgaver, man har som medlem. Hvilket fokus skal bestyrelsen have i værdiskabelsen, og hvad skal overlades til andre?

 

Vær med til at drøfte det, og hvordan vi fortsætter det gode og vigtige, værdiskabende arbejde på årets konference. Der vil være god tid til spørgsmål, erfaringsudveksling og hyggeligt samvær med bestyrelsesmedlemmer fra hele landet.

 

Se programmet nedenfor og læs om oplægsholderne her.

Program for lørdag

Hvad siger fremtiden? Hvilke krav og forventninger er der i omverden, som får indflydelse værdiskabelsen? Hvilket velfærdssamfund er det, at vi gerne vil have? Det vil vi blive klogere på i programmet for lørdag: 

09.30-10.00

Ankomst og morgenmad

10.00-10.25

Velkomst og åbning af konferencen

Allan Werge, formand for BL og moderator, Lotte Bundsgaard, byder velkommen

10.25-11.25

Hvad siger fremtiden?

Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen giver sit bud på, hvad fremtiden har at sige om, hvordan I som bestyrelser kan skabe værdi, og hvordan I kan ”vinde bonuspoint” for jeres bestyrelsesarbejde.

11.25-11.45

Pause

11.45-12.45

Samtalepanel om ESG – det nye kompas for bestyrelser

Hør panelets bud på, hvorfor det at arbejde strategisk med bæredygtighed og ESG – som, oversat til dansk, betyder miljø-, sociale og ledelsesmæssige forhold - er en af de vigtigste opgaver for ledelser og bestyrelser i de kommende år.

Paneldeltagerne er Jeanette Fangel Løgstrup, ESG-ekspert og forfatter til bogen ”Bæredygtig ledelse – ESG som den nye ABC for Ledelser og bestyrelser” samt Ulla Jensen, der er ESG-chef i Domea.dk og sekretariatschef for AlmenKompas samt Johnny Brinkmann Jensen, direktør i Bovendia.

Du kan læse mere om paneldeltagerne her.

12.45-13.45

Frokost

13.45-16.15

Workshops: Skab værdi på flere bundlinjer

16.15-17.30

Pause

16.30-17.30

Oplæg fra Lene Espersen, bæredygtighedsforkæmper, tidl. politiker og minister

17.30-18.45

Pause før middag

18.45

Middag og farverig underholdning

Program for søndag

Søndagens program ”flytter ind” i bestyrelseslokalet og vil gå helt tæt på det interne arbejde i bestyrelsen. Værdiskabelse i bestyrelseslokalet kræver, at der arbejdes aktivt og fremsynet med at skabe en velfungerende, fokuseret og engageret organisationsbestyrelse.

 

Via oplæg og fælles drøftelser vil søndagens program søge efter svar på spørgsmål som fx: Hvordan sikrer I, at bestyrelsen har de rette kompetencer og diversitet til, at værdiskabelsen understøttes? Hvad er mulighederne og hindringer for, at I kan skabe endnu værdi på jeres møder? Hvordan skal man handle som bestyrelse/bestyrelsesmedlem, når man står i et dilemma, som risikerer at mindske værdiskabelsen. Hvordan giver man fx på samme tid plads og siger fra?

09.00-09.15

Godmorgen og introduktion til dagen

09.15-12.00

Programpunkter følger

12.00-12.45

Oplæg fra BL's admin. direktør Bent Madsen

Hør Bent Madsen gøre status på boligpolitiske mærkesager og de udfordringer og muligheder, de almene boligorganisationer står med, når sektoren også fremadrettet ønsker at væren legitim samfundsaktør og velfærdsplatform.

12.45-13.00

Tak for denne gang

v/ Allan Werge, formand for BL

13.00

Frokost og afrejse

Tilmelding og datoer

I år bliver konferencen afholdt på Hotel Nyborg Strand d. 21.-22. september. Tilmeld dig her: TILMELDING.

 

Hvert tredje år afholdes der ikke konference. Her er der i stedet for mulighed for at deltage i ”Almene Boligdage”


Søger du bolig? - Klik her