Skip to main content Skip to footer

Skræddersyede tilbud

Temadag om byggeudvalg

Få styr på roller, opgaver og ansvar i byggesager.

Oprettet: torsdag den 1. august 2024
Opdateret: tirsdag den 27. august 2024
Sideansvarlig: Tinus Lassen

Hvad er et byggeudvalg, og hvad er en byggesag overhovedet? Hvornår laver man et byggeudvalg, og hvorfor skal man lave et kommissorium? Hvad er byggeudvalgets opgaver og ansvar, og hvad er min rolle i udvalget? Hvordan forløber en byggesag, og hvem er involveret? Hvad er byggeudvalgets forhold til afdelingsbestyrelsen, og hvordan sikrer vi kommunikation og inddragelse overfor beboerne i renoveringssager. Vores temadag om byggeudvalg giver svar på mange spørgsmål!

Temadagen er for alle valgte og ansatte i boligorganisationen, som har berøring med byggesager. Det handler om medlemmerne af organisationsbestyrelsen, som altid er den formelle bygherre, og det handler om afdelingsbestyrelsesmedlemmer og andre, som er eller kan komme i et byggeudvalg. Og så handler det selvfølgelig om de medarbejdere, der skal hjælpe de valgte beslutningstagere godt gennem sagerne.

Temadagen henvender sig først og fremmest til boligorganisationer med større renoveringssager, hvor byggeudvalgets opgaver er større og mere vidtfavnende end ved nybyggeri.


Formål

Formålet er at give deltagerne en fælles forståelse for samarbejdet i byggesager, og en viden om hvordan opgaver og ansvar er fordelt på organisationsbestyrelsen, byggeudvalget, afdelingsbestyrelsen, administrationen og de eksterne aktører. Temadagen lægger op til dialog om byggeudvalgets rolle og indflydelse, og om hvordan det kan bidrage til kommunikationen med beboerne.


Indhold og emner

I en vekslen mellem oplæg, dialog og gruppeopgaver fokuserer vi på følgende emner:

  • De formelle rammer
    • Repræsentantskabets, afdelingsmødets og afdelingsbestyrelsens rolle
    • Organisationsbestyrelsens særlige opgaver og ansvar
    • Kompetencedelegering og nedsættelse af udvalg
  • Proces og aktører i forskellige typer byggesager
  • Byggeudvalgets rolle og opgaver
    • I forskellige typer byggesager
    • I forskellige stadier af byggesagen 
  • Den enkeltes rolle og ansvar
    • Flere kasketter og mulige dilemmaer
    • Det juridiske ansvar


Praktisk information og pris

Kurset har som standard en varighed på 6 timer, og kan placeres på såvel hverdage som weekender. Boligorganisationen stiller lokaler og forplejning til rådighed.

Prisen for kursets standardforløb er 20.000 kr. (momsfrit). Hertil kommer transportomkostninger for konsulent (+evt. overnatning) samt boligorganisationens egne udgifter til lokaler og forplejning.

Forløbet kan tilpasses efter rekvirentens ønsker. Prisen i den forbindelse skal aftales.

Ved deltagerantal over 20 må der påregnes tillægspris for ekstra konsulent.