Skip to main content Skip to footer

Morgenudsigt

Morgenudsigt er et live-format for dig, der vil have nuancerne med, når vi taler om udviklingen af vores byer og boligområder.

Morgenudsigt er et live-format for dig, der vil have nuancerne med, når vi taler om udviklingen af vores byer og boligområder. Det hele foregår om morgenen, varer 1 time og sender dig forhåbentligt lidt klogere ud i byen bagefter.

Morgenudsigt er gratis, og man kan ankomme en halv time før, vi begynder. Der er kaffe og en croissant og jazz-musik i højttalerne. Tag gerne en ven eller kollega med.

Vi snakker om engagement, politik, demokrati, sundhed, arkitektur og byudvikling. Vores gæster deler nye indsigter og spændende vinkler på dagens emne. Og du kan være med i samtalen.

Det er ikke muligt at deltage online, men man kan efterfølgende se en optagelse, så du kan dykke ned i emnerne lige præcis, når det passer dig.

Vi opdaterer siden her, når der er nye Morgenudsigter i kalenderen.

Vi glæder os til at se dig hos os i Studiestræde 50, København V!

Næste Morgenudsigt er 8. januar 2025, kl. 09.00 - 10.00, 'En ny arkitekturpolitik med Ane Cortzen' - læs mere og tilmeld dig her.

Morgenudsigt 8. januar 2025

Morgenudsigt: En ny arkitekturpolitik for

Hvordan skaber vi byer og bygninger, der ikke kun er funktionelle, men også fremmer fællesskab, sundhed og bæredygtighed – både socialt, økonomisk og miljømæssigt?

Denne udsolgte Morgenudsigt handlede om en ny national arkitekturpolitik, som kan sætte de store, overordnede rammer for fremtidens byggede miljø.

Men hvordan sikrer vi, at politikken ikke kun er visionær, men også forankret i den virkelighed, hvor mennesker lever deres liv?

Ane Cortzen var vært og spurgte et panel af eksperter, hvordan vi sikrer, at arkitekturen både understøtter de brede visioner i den nationale arkitekturpolitik og de konkrete behov for at fremme den lokale sociale bæredygtighed, grønne løsninger og betalbare boliger.

Der var interview med Helle Søholt, CEO i Gehl Arkitekter om status på en ny national arkitekturpolitik, et spændende oplæg med Jasper Schipperijn, professor ved Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet, som fortalte om arkitekturens betydning for vores adfærd. Herefter fortalte Marianne Stenberg, projektleder, Brabrand Boligforening, om den omfattende omdannelse af Gellerup/Toveshøj i Brabrand, Aarhus. Bent Madsen, direktør i BL - Danmarks Almene Boliger perspektiverede snakken. 

Morgenudsigt 4. september 2024

Morgenudsigt: Hvordan kan sundhedsarkitektur styrke det nære sundhedsvæsen?

Vi fik til denne Morgenudsigt præsenteret helt nye cases på, hvordan sundhedsarkitektur i den almene boligsektor kan styrke det nære sundhedsvæsen. 

Der er en stor overrepræsentation af mange kroniske sygdomme og psykiske diagnoser blandt beboeren i almene boliger. I takt med aldringen af befolkningen ventes dette billede kun at tage til. Derfor er der brug for nytænkning, hvis disse befolkningsgrupper skal nås i fremtidens nære sundhedsvæsen.

Der blev vist nye konkrete visioner og illustrationer for, hvordan fremtidens boligområder med integrerede sundhedsfremmende tiltag og sundhedsydelser kan se ud. Bl.a. igennem en gennemgang fra Nord Architects.

Vi debatterer udfordringerne, behovene og potentialerne i de helt borgernære sundhedstilbud med Bjarne Hastrup, adm. direktør for Ældre Sagen, Morten Rask Gregersen, arkitekt og founding partner, Nord Architects, Bent Madsen, adm. direktør, BL – Danmarks Almene Boliger og Ole Nikolaj Møbjerg Toft, sundhedspolitisk analytiker, Altinget.

Morgenudsigt 20. marts 2024

Morgenudsigt: Trænger beboerdemokratiet til en renovering?

Beboerdemokrati er det guld, den danske almene model er bygget på og styrende for landets boligorganisationer, men fungerer det optimalt?

Morgenudsigt handlede 20. marts om beboerdemokratiet. 

Deltagerne hørte mere om ‘associational governance’ i Norden i anledning af udgivelsen af bogen ‘Associative Governance in Scandinavia: Organizing Societies by “Combining Together”, som dykker dybt ned i emnet omkring de demokratiske strukturer. Du kan hente bogen gratis her.

I et af bogens kapitler kigger forfatterne på boligorganisationer og beboerdemokratiets betydning og rolle i samarbejdet om at skabe blandede byer.

Mød bogens forfattere Anker Brink Lund og Søren Christensen, der har udført arbejdet for Center for Civilsamfundsstudier ved Copenhagen Business School. Mød også Jardar Sørvoll, ph.d. fra norske Senter for Velferds- og Arbeidslivsforskning og Elizabeth Toft Kristjansen, ph.d og har arbejdet med demokratisk fornyelse i den almene boligsektor.