Skip to main content Skip to footer

Boligsociale indsatser

De boligsociale indsatser tager hånd om sociale udfordringer i almene boligområder. Arbejdet er områdebaseret og et bidrag til at løse velfærdsudfordringer såsom høj ledighed, mistrivsel, psykisk sårbarhed utryghed, skolefravær og lavt uddannelsesniveau. 

Boligsocialt arbejde er ofte et samarbejde mellem en boligorganisation og kommune med involvering af både politi, frivilligorganisationer og beboerne om at løse udfordringerne i området.
Indsatserne spænder fra:

  • Enkeltstående aktiviteter og mindre projekter i boligområder
  • Tværgående initiativer, der skaber samarbejde på tværs af bydele og boligafdelinger
  • Helhedsplaner, som ofte medfinansieres af Landsbyggefonden og opfylder særlige lovkrav
    Omfanget af indsatsen kan variere fra én til flere medarbejdere, afhængigt af områdets behov.

Omfanget af indsatsen kan variere fra én til flere medarbejdere, afhængigt af områdets behov.

Boligsocialnet

Boligsocialnet er en fælles platform for medarbejdere med boligsociale opgaver ansat i både kommuner og boligorganisationer. Boligsocialnets formål er at styrke effekten af de boligsociale indsatser ved at tilbyde kurser, netværksaktiviteter, temadage, konferencer samt formidle viden via boligsocialnets hjemmeside og nyhedsbreve.

Landbyggefonden og boligsociale indsatser

Landsbyggefonden er en central spiller i den sociale udvikling af udsatte boligområder. De overordnede målsætninger for områderne er fastlagt i politiske aftaler og vedtaget i Folketinget. Iht. almenboligloven § 91a, kan Landsbyggefonden yde tilskud til en social og forebyggende indsats i problemramte boligområder gennem boligsociale aktiviteter og huslejestøtte. Fonden finansierer og sætter rammer for hovedparten af de boligsociale indsatser i disse områder, og har siden 2011 investeret i alt 2,5 mia. kr. i boligsociale indsatser.