Skip to main content Skip to footer

Fritidsjobindsatser

Ligger der et uforløst fritidsjobpotentiale i dit lokalområde? Hvilke nye arbejdsmiljøregler gælder egentlig for unges arbejde? Det kigger vi nærmere på, når vi mødes til netværksmøde i det faglige fællesskab om fritidsjobindsatser i Helsingør d. 23. april.

Hvor ligger det lokale potentiale?

De boligsociale indsatser arbejder typisk med afsæt i større boligområder, hvor der umiddelbart kan være mange ligheder, men hvis man løfter blikket blot en smule bliver det tydeligt, at den lokale kontekst er meget forskellig fra område til område og by til by. Derfor tager vi et kig på de forskelligeheder, der kan være tilstede og hvor der kan være potientale ift. at skabe nye/flere fritidsjob .


Regler og lovgning

Vi har tidligere i det faglige fællesskab om fritidsjobindsatser, drøftet regeringens udspil "Flere unge skal have et fritidsjob" og følgende den brede politiske aftale. Der er nu landet nogle nye regler om unges arbejde, der kan influere på arbejdet i landets fritidsjobindsatser. Vi kigger nærmere på reglerne og undersøger om der er noget vi ønsker afklaret, da der tidligere har været erfaringer med stor forskellighed i fortolkningerne blandt virksomhederne, der ansætter de unge.


Målgruppe

Boligsociale indsatser, kommune, alternative fritidsjobindsatser, virksomhedskonsulenter, livschancer, uddannelse og beskæftigelse, lommepengeprojekter osv.


Tilmelding

Har du spørgsmål til tilmelding og det praktiske arrangement, så skriv til Ann Daugbjerg Olsen på ado@bl.dk.

Fristen for tilmelding er den .



 

Læs mere om det faglige fællesskab for fritidsjobindsatser her


Info
ID: 24-168
onsdag den 23. april 2025
Tilmelding lukket
Lokation
Helsingør
Tilmeldingsfrist
onsdag den 16. april 2025
Målgruppe
Ansatte
Type
Netværksmøde
Varighed
Kl. 09.30-15.00
Har du spørgsmål?
Klik her og send os en mail

Program

Vi hører hvordan man arbejder med understøttelse af fritidsjob i den boligsociale helhedsplan i Helsingør, og hvilken udvikling, der har været i tilgang og fokus i arbejdet - herunder hvordan man samarbejder ind i SSP og med det lokale erhvervsliv.

Kim fortæller om erhvervsnetværket, og hvorfor de har valgt at gå ind i samarbejdet om at skabe flere fritidsjob i det lokale erhvervsliv i samarbejde med det boligsociale

Vi deler os i mindre grupper, og drøfter hvor der kunne være nogle, måske oversete, åbninger ift. at skabe flere fritidsjob lokalt.

Der er kommet nye regler ift. unges arbejde d. 1/1 2025. Vi gennemgår ændringerne og ser på de betydninger det kan have for arbejdet med at understøtte unges vej til fritidsjob.

Flere ansætter unge i egne rækker og rykker arbejdet ud hos andre virksomheder, men hvilke regler gælder der her – fx ift. opsyn og forsikringer? Vi får præsenteret et par af de typiske problemstillinger og gældende regler herfor.


Til begge punkter indsamler vi forhold, hvor der ikke umiddelbart findes et svar eller der er uklarhed om betydningen af de gældende regler med henblik på videre afklaring

Input til netværksmødet i Haderslev d. 11. november