Skip to main content Skip to footer

Beskæftigelsesindsatser

Hvordan kan man understøtte vejen til beskæftigelse ved at tage afsæt i det, der fylder i folks liv? Det og meget mere tager vi fat på, når vi mødes i det faglige fællesskab om beskæftigelse til netværksmøde hos den boligsociale helhedsplan i Silkeborg.

Læring og udvikling - gennem hele livet

Vi har denne gang valgt at sætte fokus på læring og udvikling - både ift. os selv og de mennesker, der gør brug af de boligsociale beskæftigelsesindsatser. Vi skal bl.a blive klogere på, hvilke potentialer, der kan være i at have fokus på de unge under 18år i en beskæftigelsesindsats og hvordan man i højere grad kan involvere beboerne i flere elementer af arbejdet. Det bliver en dag hvor vi ser på alt det, der fylder i livet hos dem vi samarbejder med. Vi glæder os til en dag, hvor vi skal snakke tilgange og reflektere over egen praksis med henblik på at blive inspireret til at skabe nye løsninger sammen med dem det handler om. - beboerne



Målgruppe:

Medarbejdere og ledere


Sidste frist for tilmelding:

Har du spørgsmål til tilmelding og det praktiske arrangement, så skriv til Ann Daugbjerg Olsen på ado@bl.dk.

Fristen for tilmelding er den 18. november 2024.






Betingelser for kursustilmelding
Info
ID: 23-288
tirsdag den 26. november 2024
Ledige pladser
Lokation
Silkeborg
Pris
Gratis
Tilmeldingsfrist
mandag den 18. november 2024
Målgruppe
Ansatte
Type
Netværksmøde
Varighed
Kl. 09.30-15.00
Tilmeld her
Har du spørgsmål?
Klik her og send os en mail

Program

Præsentation af program og bordet rundt.

v. boligsocial leder Mia Butler

Vi ser på området på gåturen fra Beboerhuset til Nordre Fælleshus.

De fleste boligsociale helhedsplaner har en eller anden form for lommepengejob- eller fritidsjobindsats, men hvorfor kan det måske give mening at tænke det ind i et samarbejde med beskæftigelsesindsatsen? Vi hører hvordan de i Silkeborg arbejder med Fritidspatruljen, Læsemakker og Uddannelsescafé som en del af deres beskæftigelsesindsats. Efterfølgende tager vi en snak om følgende: - Udover at de unge får arbejdserfaring, hvad kan et fritidsjob ellers bidrage til? - Hvor stort et fokus har I på hele familien i jeres arbejde med understøttelse af beskæftigelse? - Giver det nogle særlige potentialer i samarbejdet med det lokale erhvervsliv, at man også har et fokus på de unge?

Under frokosten vil der være nogle spørgsmål på bordene, der sætter spot på jeres tilgang i arbejdet: - Arbejder I med beboere eller samarbejder I med beboere? - Måler I jeres arbejde på hvor mange, der kommer i beskæftigelse eller om deres oplevede livskvalitet er forøget? - Tager jeres arbejde afsæt i, hvad jeres bagland mener kan være godt for beboerne eller det beboerne selv mener kunne være godt for dem?

Vi hører om de principper og tilgange arbejdet i Silkeborg tager afsæt i, og hvordan det afspejles i beskæftigelsesindsatsen. Vi får, som et eksempel herpå, præsenteret det seneste initiativ ”Fremad sammen – et kursus om smerte, håb og handlekraft”. Med oplægget og refleksionerne fra frokostsamtalerne i frisk erindring, tager vi en samtale i plenum om de udfordringer, der kan opstå i samarbejder, hvor forskellige faglige tilgange mødes.

Vi hører om et nyt tiltag, hvor man inviterer en gruppe udvalgte mødre og en fagperson til at mødes til samtaler om et givent emne. Her er nysgerrighed på egne og andres tanker og perspektiver og åbenhed for nye input vigtige ingredienser for alle parter. Vi får besøg af en af mødrene og en forebyggelsesbetjent, hvor der er mulighed for at spørge ind til deres oplevelse af tiltaget.

- Hvad tager vi med os fra i dag? - Kalder det på noget, vi skal snakke om næste gang?

Vi finder mødedatoer for 2025 og en vært for det første møde.