Se, hvilke kommuner som får udskudt nødvendige renoveringer

Finansieringen af regeringens parallelsamfundsplan kan betyde, at renoveringer af helt almindelige boligområder over hele Danmark forsinkes markant, og nogle bliver måske slet ikke gennemført de næste mange år. Foto: Simon Jeppesen
Billede af _dsc6644.jpg

Se listerne med samtlige renoveringsprojekter, som venter på at blive sat i gang, fordelt på regioner og kommuner:Region Hovedstaden
Region Sjælland
Region Syddanmark
Region Midtjylland 
Region Nordjylland

Finansieringen af regeringens udspil om parallelsamfund vil betyde, at helt almindelige boligområder over hele Danmark vil få udskudt helt nødvendige renoveringer på ubestemt tid.

 

Af udspillet fremgår det nemlig, at Landsbyggefondens samlede renoveringsramme fra 2019 til 2026, altså over otte år, samlet set skal være på 21 milliarder kroner. Heraf er de 12 milliarder øremærket til de udsatte områder.

 

Det betyder, at der kun er ni milliarder kroner til at finansiere renoveringerne i en otte års periode fra 2019 til 2026. Det svarer til godt en milliard årligt, og det rækker ikke engang til den kø til renoveringsordningen, som der er nu. Konsekvensen er krystalklar: Alle renoveringer uden for de udsatte områder kan stoppe fra 2020.

 

”Det er helt uacceptabelt,” siger administrerende direktør i BL – Danmarks Almene Boliger, Bent Madsen, og fortsætter:

 

”Nu har almene beboere via huslejen i årevis sparet op i Landsbyggefonden, så de kan få økonomisk støtte til fx skimmelrenovering, elevatorer til glæde for gangbesværede og ældre eller på andre måder helt utidssvarende boliger, så er det ikke rimeligt, at de på denne måde bliver gjort til sorteper. BL er derfor parate til at indgå i en dialog med regeringen og Folketingets partier, så der kan udarbejdes en bedre model til anvendelse af Landsbyggefondens midler i de kommende år.”

Parallelsamfundspakken kan markant forsinke disse renoveringer, og nogle bliver måske slet ikke gennemført de næste mange år.

 


Kontakt:

Palle Adamsen, formand for BL – Danmarks Almene Boliger, på telefon 3084 5282 
Bent Madsen, administrerende direktør i BL – Danmarks Almene Boliger, på telefon 2888 1877

 


Søger du bolig? - Klik her