Yusuf Aydin

Taastrupgaard, AKB Taastrup

 

"Yusuf viser vejen for andre engagerede ildsjæle med stort engagement, som bygger broer og smitter af på trivsel og naboskab på tværs i hele lokalområdet"

(Charlotte Bach Thomassen og Olav Hesseldahl, jury)

Billede af S 24 Yusuf2

Resume

Rolle: Beboer
-----------------------------------------------------------------
Indstillet af: Katrine Winther Nielsen, medarbejder i AKB Taastrup
Adresse: AKB Taastrupgaard, Taastrupgaardsvej 131, 2630 Taastrup
-------------------------------------------------------------------

Yusuf Aydin er 29 år og har siden han var 16 år gjort en stor forskel i boligområdet. Yusuf startede som brobygger ansat i det boligsociale projekt Lån & Leg. I dag er han næstformand i afdelingsbestyrelsen, central drivkraft i Taastrupgaards bi-laug og havefællesskab og lægger desuden et kæmpe engagement i de udviklingsprojekter, der involverer beboerne i den fysiske omdannelse og skaber fællesskab midt i en svær tid, hvor boligområdet og eksisterende fællesskaber er under opbrud. Sidst, men ikke mindst, er Yusuf ophavsmand til vores berømte ”Ægte dansk ghettohonning”.

 

Fotos: Private fra boligsocialt team

Engagemet

Yusufs viden om og begejstring for at holde bier betyder, at vi i dag har mange beboere, som er del af og interesseret i vores bi-laug og i haverne. Hans ghetto-honning er efterspurgt af små butikker i København og af beboere i andre boligområder.

Yusuf er desuden et åbent menneske, der er god til at brobygge mellem forskellige kulturelle perspektiver. Hans engagement i sociale og kulturelle projekter i boligområdet er derfor central for involvering af beboerne.

Involvering

Yusuf arbejder kontinuerligt på at involvere flere beboere i bi-lauget og i havefællesskabet både ved at fortælle om initiativerne og ved, sammen med de andre medlemmer, at afholde større arrangementer.

Et kommende projekt Yusuf er del af er, at engagere børnefamilier i workshops sammen med en gruppe frivillige på vores genbrugsgård. Formålet er at skabe nye fællesskaber på tværs af generationer omkring genbrug og at involvere flere i det fællesskab, der er på genbrugsgården.

Trivsel og Naboskab

Ved at være en vedvarende drivkraft i og ved at organisere fællesskaber omkring bierne og haven har Yusuf bidraget til en stor gruppe beboeres trivsel.

Hans frivillige engagement i udviklingsprojekterne er vigtigt for at lykkes med de projekter, der skal skabe nye mødesteder og trivsel midt i omdannelsen af Taastrupgaard.

Samarbejde

Udover at facilitere beboernes samarbejde om bierne og haven, har Yusuf og en beboerdemokrat fra bi-lauget i Milestedet i AKB Rødovre igangsat en udveksling på tværs af de to boligområder.

Desuden er han ofte central formidler og brobygger for samarbejdet mellem grupper af beboere og fx kunstnere, lokale kulturinstitutioner, daginstitutioner, skole og mange flere.

S 25 Arr 1

Hør mere om Yusufs arbejde og det sociale engagement i boligafdelingen

Søger du bolig? - Klik her