Svend Aage Bang Pedersen

Arbejdernes Byggeforening Silkeborg og AAB Silkeborg

 

"Svend Aage er en ildsjæl og en rollemodel, som skaber trygge, positive og aktive fællesskaber for børn og unge i den lokale sportsklub. Her kan alle være med!"

(Charlotte Bach Thomassen og Olav Hesseldahl, jury)

Billede af S 24 LR18 3

Resumé

Rolle: Beboere
-----------------------------------------------------------------
Indstillet af: Mia Butler, medarbejder i Arbejdernes Byggeforening Silkeborg og AAB Silkeborg
Adresse: AB Afdeling 16 Lupinvej 74 st. tv 8600 Silkeborg
-------------------------------------------------------------------

Svend Aage har oprettet en lokal Sportsklubben LR18, hvor han er formand og træner. Fodboldklubben startede op for børnene på Lupinvej og Resedavej på græsplænen mellem boligområderne. Fodboldklubben har nu 70 medlemmer mellem 10-14 år og deltager i turneringer og stævner, hvor de også vinder pokaler. Flere forældre er engagerede som hjælpetrænere, bestyrelsesmedlemmer og praktiske hjælpere i forbindelse med kampe og træning. Klubbens nøgleord er fællesskab, sammenhold og rummelighed og kommer til udtryk bl.a. ved at medlemmerne fordeler sig på15 forskellige nationaliteter.

Engagemet

Svend Aage har på egen hånd taget initiativ til at oprette klubben på baggrund af flere hændelser i boligområdet med bål og brand, hvor han ønskede at skabe noget for de unge i området og derudfra startede med at spørge de unge i området om de kunne være interesseret i en helt lokal fodboldklub. Kort efter fik han indhentet sponsorater og oprettet en forening med CVR-nummer og bestyrelse. I opstartsperioden var Svend Aage ene mand om alle praktiske opgaver i foreningen.

Involvering

Det har været vigtigt for Svend Aage at fodboldtræningen er tilgængelig både geografisk så træningen lå inde i boligområdet, økonomisk, så kontingentet er så lavt som muligt og alle kan være med. Svend Aage har derudover været meget aktiv med at skabe sponsorater og engageret det lokale erhvervsliv i at støtte op om foreningen.

Trivsel og Naboskab

En stor del af aldersgruppen 10-14 både piger og drenge samt deres forældre er med i fællesskabet Sportsklubben LR18. Børnene lærer hinanden at kende på tværs og forældrene får snakket på sidelinjen. Det at gå til en fritidsaktivitet betyder meget for børnene. Foreningen har også stor fokus på inklusion og på at alle medlemmer skal føle sig som en del af fællesskabet. Medlemsskaren er nu vokset udover boligområdet og inkluderer børn fra hele kommunen.

Samarbejde

Sportsklubben LR18 og Svend Aage samarbejder med alle parter i lokalområdet og har rakt ud til både Helhedsplan, afdelingsbestyrelser, boligorganisationer, DGI og erhvervsliv samt andre klubber.

S 23 LR18 6

Hør mere om Svend Aages arbejde i LR18

Søger du bolig? - Klik her