DSC2525

OB-konference 2021

Tak for i år!

I weekenden 4.-5. september 2021 var godt 200 organisationsbestyrelsesmedlemmer fra hele landet samlet til konference på Nyborg Strand. Vi havde et par gode dage med spændende oplæg, panelsamtaler og workshops – og masser af debat og spørgsmål fra deltagerne.

Her kan I genbesøge program, oplæg og fotos fra konferencen.  


Det overordnede tema for årets konference var Den bæredygtige boligorganisation. 


Vi satte fokus på organisationsbestyrelsens ledelsesansvar og diskuterede god almen ledelse. Her var bl.a. oplæg fra Andreas Kamm, tidligere generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp efterfulgt at en panelsamtale om god almen ledelse! Vi havde også besøg af Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg og formand for KL’s Socialudvalg.


På dag to satte vi fokus på boligorganisationen og sektorens rolle som civilsamfundsaktør. Her var bl.a. oplæg fra BL’s direktør, Bent Madsen og afdelingschef i BL, Rikke Lønne. Vi havde også besøg fra Al2Bolig, KFUMS’s Sociale arbejde og Frederiksberg Kommune, der tilsammen dannede en panelsamtale, som diskuterede spændende strategiske samarbejder, hvor det sociale samfundsansvar var i fokus.


Hele konferencen blev styret af Lotte Bundsgaard, TV2, som var konferencens moderator.


Næste års konference afholdes den 3.-4. september på Hotel Nyborg Strand – Håber vi ses!

 

Hent oplæg fra OB-konferencen 2021

Derfor skal du komme!

DAG 1 - GOD LEDELSE I DEN ALMENE SEKTOR

Ledelse og udvikling i en forandringstid

Andreas Kamm (tidl. generalsekretær i Dansk Flygtninge hjælp) giver et lærerigt og inspirerende foredrag om professionel og værdiskabende ledelse.

God Almen Ledelse i den almene sektor

Dorte Hjerrild (Afdelingschef i BL – Danmarks Almene Boliger) præsenterer BL’s arbejde med god almen ledelse.

Samtalepanel om God Almen Ledelse

Lotte Bundsgaard (Redaktør TV2 Nyhederne) vil stille skarpe spørgsmål, når et panel bestående af Ole Jacobsen (adm. Direktør i DAB), Vinie Hansen (BL’s næstformand) og Anna Bjerre (Formand for Frivilligrådet) skal diskutere hvordan bestyrelsen kan arbejde med God Almen Ledelse hjemme i egen boligorganisation.

Workshop: God Almen Ledelse

Bestyrelserne i den almene sektor løfter et stort ansvar. Det er et ansvar, som rummer både ledelsesmæssige udfordringer og dilemmaer for bestyrelserne. Det kalder på ”God Almen Ledelse”, men hvordan arbejder bestyrelsen med det? Det vil deltagerne undersøge i denne workshop.

Ulrik Wilbek om strategisk ledelse

Han har tidligere vundet alt med kvinde- og herrelandsholdet i håndbold og modtaget landets hæder. Nu er han borgmester (V) i Viborg og formand for KL’s Socialudvalg, og på vores konference vil han præsentere et spændende og inspirerende oplæg ud fra sine erfaringer.

Musik! Simona Abdellah

Simona Abdallah spiller over hele verden med mange forskellige musikere, men lørdag d. 4. september spiller hun solo på konferencen for almene boligorganisationer. Hør den dansk-palæstinensiske musiker fortælle sin personlige historie og få en fremragende musikalsk oplevelse, når hun viser sine evner på den særlige trommer – en darbuka.

Middag, underholdning og netværk

Som altid byder konferencen på middag med efterfølgende underholdning – denne gang fra illusionisten Mads Fencker (Danmark har Talent på TV2), som vil forundre vores hjerner og efterlade vores kæber på gulvet. Hele aften vil der i øvrigt være rig mulighed for netværk med kolleger fra hele landet.

Dag 2: Engagement og deltagelse

Bent Madsen (direktør i BL – Danmarks Almene Boliger) vil holde et oplæg, hvor fokusset ligger på vores sektors rolle som civil aktør i samfundet.

Vær Med-puljen – erfaringer fra praksis

Deltagerne vil blive præsenteret for cases fra Vær Med-puljen, når 3 udvalgte projekter fremlægger deres oplevelser og erfaringer fra den nye pulje, som er til for at bekæmpe ensomhed i samfundet.

"God ledelse er en forudsætning for at have sunde og robuste organisationer."

Bent Madsen, direktør i BL - Danmarks Almene Boliger

Bent Madsen, administrerende direktør i BL- Danmarks Almene Boliger, glæder sig til at være med på konferencen for organisationsbestyrelser 2021. 

Oprettelse: 06.07.2021 | Sidst opdateret: 19.11.2021

Sideansvarlig: Kristoffer Friis Sørensen

Søger du bolig? - Klik her