Grundlovsfest Web (2)

Grundlovsfesten

Skal vi fejre demokratiet sammen?

Et nyt partnerskab mellem BL og Grundlovsfesten skal vække lysten til at deltage i demokratiet, når børn og voksne fejrer grundlovsdag 5. juni  med gratis festpakker fra BL.

I den almene sektor arbejder vi hele tiden med at styrke den demokratiske deltagelse i de almene boligområder, og med partnerskabet vil BL bidrage til den demokratiske bevidsthed hos beboere - børn og voksne - i de almene boligområder.

”I BL synes vi, at det er vigtigt at fejre grundloven og vores demokrati. BL og den almene sektor er et stort demokratisk system. Samtidig lever vi i en tid, hvor vores værdier bliver diskuteret vidt og bredt, og nogle af de værdier, vi står sammen om i Danmark, er vores grundlov. Jeg håber, at mange vil gribe muligheden for at lave deres egen grundlovsfest, ligesom mange andre organisationer er i gang med,” lyder det fra Allan Werge, som er formand for BL – Danmarks Almene Boliger.

En lang række skoler og andre aktører i hele landet planlægger allerede grundlovsfester. BL vil bruge 2024 til at kickstarte deltagelsen og undersøge interessen for at deltage i en stor, landsdækkende bevægelse i den almene sektor.

Lige nu ved vi, at 53 boligområder i hele landet holder deres egen grundlovsfest i år med en festpakke fra BL. Festerne spænder fra mindre fester med omkring 20 deltagere til store fester med omkring 300 deltagere. Tilsammen samler de 53 boligområder godt 3.000 mennesker på tværs af hele landet, som sammen med skoler, spejderne, udvalgte biblioteker, Domstolene, Folketinget og DR fejrer grundlovsdag for at sætte fokus på vores demokrati.

”Jeg håber, at mange vil gribe muligheden for at lave deres egen grundlovsfest, ligesom mange andre organisationer er i gang med.”

Bestil en festpakke eller deltag i konkurrencen om en større grundlovsfest

Helt konkret stiller BL festpakker til rådighed for de boligorganisationer, der vil markere og fejre Grundlovsdag med en fest i et eller flere af deres boligområder. Festpakkerne vil indeholde festpynt og materialer til sjove fælles aktiviteter, der informerer om Grundlovsdag og demokratiet. 


Herudover giver BL mulighed for at deltage i konkurrencen om en større grundlovsfest, hvor der udover festpakken følger ekstra fede overraskelser med og måske besøg fra spændende gæster.

Find materialer til din egen grundlovsfest her

Hvem er Grundlovsfesten?

Grundlovsfesten er et nyt initiativ, der vil genskabe en stolt tradition og skabe en bevægelse, der skal få folk i Danmark til at markere vores fællesskab, samfund, grundlov og demokrati med grundlovsfejringer d. 5. juni. På den måde bidrager Grundlovsfesten til en styrkelse af børn – og voksnes - demokratiske bevidsthed og selvtillid gennem gode, festlige oplevelser med grundlovsdag d. 5. juni.

"Vi lever i et af verdens mest fantastiske lande, og det har vi glemt at fejre. Der er så mange ting, der forsøger at skille os ad. Demokratier er desværre presset, og polariseringen stiger flere steder i verden, men hvad samler os egentlig? Jeg tror, at grundlovsdag d. 5. juni er en oplagt dag til at fejre demokratiet, og derfor er det en stor fornøjelse at BL og Grundlovsfesten går sammen om at understøtte fester rundt i hele landet," siger Olav Hesseldahl, der er grundlægger og leder af Grundlovsfesten.


Læs meget mere om Grundlovsfesten på deres egen hjemmeside.

"Vi lever i et af verdens mest fantastiske lande, og det har vi glemt at fejre. Der er så mange ting, der forsøger at skille os ad. Jeg tror, at grundlovsdag d. 5. juni er en oplagt dag til at fejre demokratiet, og derfor er det en stor fornøjelse at BL og Grundlovsfesten går sammen om at understøtte fester rundt i hele landet."

Hvad er grundlovsfesten?


Grundlovsfesten er et nyt initiativ, der vil genskabe en stolt tradition og skabe en bevægelse, der skal få folk i Danmark til at markere vores fællesskab, samfund, grundlov og demokrati med grundlovsfejringer d. 5. juni.

Oprettelse: 08.02.2024 | Sidst opdateret: 24.05.2024

Sideansvarlig: Kristoffer Friis Sørensen

Søger du bolig? - Klik her