Optursdanmark – de unge stemmer

Organisationen Turning Tables har lavet musikworkshops med børn og unge. De unge stemmer bidrager med et kunstnerisk modsvar, der er med til at nuancere billedet af de almene boligområder i dag. Vi kalder projektet Optursdanmark!

Billede af Turning Tables kort

Den 31. januar 2020 udkommer BL's 100-års jubilæumsalbums med sange af børn og unge fra boligområder i hele landet. Projektet hedder Optursdanmark!

 

Albummene har fået titlen PumaPunk og udkommer digitalt på flere streamingtjenester. 

 

Flere end 250 børn og unge har deltaget i musikworkshops i Høje Gladsaxe, Brøndby Strand, Æblehaven i Roskilde, Tingbjerg, Aalborg Øst og Sønderborg. 

 

Det er i alt blevet til 88 sange og 44 musikvideoer samt koncerter i seks boligområder, på Folkemødet, Nyborg Strand, Roskilde Festival, Spillestedet Alice og Det Kongelige Teater.


Projektet gennemføres af organisationen Turning Tables, der har stor erfaring med at give børn og unge nye færdigheder indenfor musik, film og foto. Gennem musik og billeder skaber Turning Tables et frirum, hvor børn og unge kan dele deres oplevelser, opbygge selvværd og sætte ord og billeder på deres frustrationer, drømme og ambitioner.

 

De unge stemmer bidrager med et kunstnerisk modsvar, der er med til at nuancere billedet af de almene boligområder i dag. 

 

Optursdanmark! fortsætter heldigvis efter 2019, idet projektet nu videreføres de næste fem år takket være en stor bevilling fra Bikubefonden. 

Tidslinje over workshops

Marts – april

Maj – juni

Brøndby Strand og Æblehavnen i Roskilde

Juni - juli

Koncerter på Folkemødet på Bornholm og Roskilde Festival

August – september

Aalborg Øst og Sønderborg

September – oktober

November

Januar 2020

Billede af Turning Tables Logo HR

Oprettelse: 04.01.2019 | Sidst opdateret: 15.01.2020

Sideansvarlig: Rikke LønneSøger du bolig? - Klik her