Nationalmuseet indsamler din bolighistorie

Nationalmuseet og BL har hele året indsamlet historier fra borgere i Danmark, der bor i en almen bolig. 

Billede af Postkort Din Bolig Vores Historie S. 1 Jpg

Du er en vigtig del af historien

I anledningen af BL's 100-års jubilæum indsamlede Nationalmuseet jeres bolighistorier som materiale til at skrive historien om de almene boliger.

 

Projektet 'Din Bolig - Vores Historie' er et samarbejde med Nationalmuseets Etnologiske Undersøgelser (NEU) - også kaldet beretningsarkivet.

I dette arkiv finder man almindelige menneskers nedskrevne erindringer. Arkivet består af over 41.000 beretninger, indsamlet siden 1939.

 

Alle historier - store som små - om det levede liv, naboskab og fællesskab for den million mennesker, der i 2019 bor i en almen bolig, er vigtige at bevare for eftertiden.

 

I løbet at 2019 er der blevet indsendt hundredevis af digitale historier i form af blandt andet tekst og billeder. Der er ligeledes blevet indsendt en stor mængde analogt materiale, herunder bøger, lyd- og filmoptagelser, fotos, interviews, tidsskrifter, arkitekttegninger med mere. 

 

Alt sammen bidrager til at fortælle de almene boligers historie og bidrage med vigtig viden; hvad der gør en bolig til et hjem, betydningen af fællesskaber på godt og ondt, og hvad der gør et godt boligområde og en god by. 


Læs her interview med Nationalmuseets direktør Rane Willerslev, der fortæller om hvorfor historien er så vigtig!

 

 

Oprettelse: 21.01.2019 | Sidst opdateret: 15.01.2020

Sideansvarlig: Rikke LønneFil
Download


Fil
Download

Søger du bolig? - Klik her