100 år - sådan har vi fejret det

Vi har brugt året på at fejre det BL repræsenterer, nemlig en almen boligsektor, der igennem mere end 100 år har dannet rammen om helt almindelige danskeres liv. 

Sådan blev 100året fejret

Hele 2019

Nationalmuseets beretningsindsamling

Nationalmuseet gennemfører året ud en beretningsindsamling og er interesseret i at høre fra netop dig. Alle almene beboere i Danmark inviteres til at bidrage med egen historie gennem tekst, foto, podcasts og film om den almene bolig som rammen om det levede liv i 2019.

 

For at sikre den størst mulige tilslutning, opfordres der til at gennemføre lokale arrangementer med præsentation af boligorganisationens historie, kollektive fortælle-workshops eller andet.

 

Sekretariatet leverer i samarbejde med Nationalmuseet et ideoplæg til gennemførelse af lokale aktiviteter, der støtter op om beretningsindsamlingen.

Hele 2019

Portrætfotos - mobil udstilling

En række portrætfotos har i 2019 ’turneret’ rundt på både BL's og boligorganisationernes konferencer.

 

Med en mobil udstilling fik både ansatte og valgte mulighed for at opleve vores kernefortælling gennem en række flotte portrætter og personlige historier.

 

Udstilling kan rekvireres hos sekretariatet. Der vil blive kommunikeret nærmere om, hvordan du kan få udstillingen ud.

Hele 2019

Musikworkshops for børn og unge

Vi laver et jubilæumsalbum med sange af børn og unge fra almene boligområder i hele landet. 

 

Projektet gennemføres af organisationen Turning Tables, som har lavet musikworkshops med børn og unge.

 

De unge stemmer bidrager med et kunstnerisk modsvar, der er med til at nuancere billedet af de almene boligområder i dag.

15. juni 2019

Danmarks længste fødselsdagsbord

100-året blev fejret den 15. juni 2019 i så mange almene boligområder i Danmark som muligt.

 

Vi lavede Danmarks længste fødselsdagsbord! Vi mødte hinanden lokalt og viste hinanden og omverdenen, at vores fællesskab og frivillighed er en del af vores eksistensberettigelse, og at sammenhængen i samfundet også er afhængig af gode boligområder i fremtiden.

 

Sekretariatet leverede et koncept, og der kun rekvireres en ’festpakke’ – bestående af servietter, pynt, tale, drejebog, udkast til skåltale, pressemeddelelse mv. 

22. og 27. august 2019

100års-stafet

I forbindelse med DHL stafet i København og Aarhus inviterede vi ansatte fra almene boligorganisationer til at løbe 5 x 5 km med efterfølgende hygge, netværk samt mad og drikke i fælles telt.

Der kunne enten løbes i Aarhus (i Mindeparken) d. 22. august eller i København (i Fælledparken) d. 27. august 2019.

3. november 2019

Festforestilling på Det Kongelige Teater

Den 3. november blev repræsentantskabet inviteret til festforestilling på Det Kongelige Teater i samarbejde med Zetland på Gamle Scene. 

Danmarks almene boligers historie præsenteredes via en kavalkade af indlæg. Der blev en festaften, der gjorde os alle klogere, stolte og bevægede.

 

Øvrige gæster var boligministeren, samarbejdspartnere fra andre organisationer og repræsentanter for de almene boligorganisationer. Et stort antal billetter var reserveret til almene beboer, der er aktive i det lokale kredsarbejde. 

Oprettelse: 04.01.2019 | Sidst opdateret: 15.01.2020

Sideansvarlig: Rikke LønneFil
Download

Søger du bolig? - Klik her