100år_baby.png

BL fyldte 100 år i 2019

I 2019 fyldte BL 100 år. Så lang tid siden er det, at en række boligorganisationer gik sammen og formede det, der i dag er fællesskabet, BL - Danmarks Almene Boliger. I dag bor hver 6. dansker i en almen bolig hos vores medlemmer - landets mere end 500 boligorganisationer.

 

Vi har brugt året på at fejre det BL repræsenterer – nemlig en almen boligsektor, der igennem mere end 100 år har dannet rammen om helt almindelige danskeres liv.


Hele året er du, din nabo, din afdeling og din boligorganisation blevet inviteret til at engagere jer – ved at bidrage med din historie, ved at rekvirere en fotoudstilling og sætte fokus på den almene sektors samfundsbetydning, at arrangere et fødselsdagsmorgenbord eller deltage i efterårets festforestilling. Mulighederne var mange.


Du kan læse mere om jubilæumsårets aktiviteter på bl.dk.

 

 

Arrangementer i løbet af 2019

Hele 2019

Nationalmuseet indsamler din bolighistorie

Nationalmuseet gennemfører året ud en beretningsindsamling og er interesseret i at høre fra netop dig. Alle almene beboere i Danmark inviteres til at bidrage med egen historie gennem tekst, foto, podcasts og film om den almene bolig som rammen om det levede liv i 2019.

 

For at sikre den størst mulige tilslutning, opfordres der til at gennemføre lokale arrangementer med præsentation af boligorganisationens historie, kollektive fortælle-workshops eller andet.

 

Sekretariatet leverer i samarbejde med Nationalmuseet et ideoplæg til gennemførelse af lokale aktiviteter, der støtter op om beretningsindsamlingen.

 

Læs mere om begivenheden her

Hele 2019

Hej nabo! – en mobil fotoudstilling

En række portrætfotos har i 2019 ’turneret’ rundt på både BL's og boligorganisationernes konferencer.

 

Med en mobil udstilling fik både ansatte og valgte mulighed for at opleve vores kernefortælling gennem en række flotte portrætter og personlige historier.

 

Udstilling kan rekvireres hos sekretariatet. Der vil blive kommunikeret nærmere om, hvordan du kan få udstillingen ud.

 

Læs mere om begivenheden her

Hele 2019

Optursdanmark!

Vi laver et jubilæumsalbum med sange af børn og unge fra almene boligområder i hele landet. 

 

Projektet gennemføres af organisationen Turning Tables, som har lavet musikworkshops med børn og unge.

 

De unge stemmer bidrager med et kunstnerisk modsvar, der er med til at nuancere billedet af de almene boligområder i dag.

 

Læs mere om begivenheden her

15. juni 2019

Danmarks længste fødselsdagsbord

100-året blev fejret den 15. juni 2019 i så mange almene boligområder i Danmark som muligt.

 

Vi lavede Danmarks længste fødselsdagsbord! Vi mødte hinanden lokalt og viste hinanden og omverdenen, at vores fællesskab og frivillighed er en del af vores eksistensberettigelse, og at sammenhængen i samfundet også er afhængig af gode boligområder i fremtiden.

 

Sekretariatet leverede et koncept, og der kun rekvireres en ’festpakke’ – bestående af servietter, pynt, tale, drejebog, udkast til skåltale, pressemeddelelse mv. 

 

Læs mere om begivenheden her

22. og 27. august 2019

100-års stafet

I forbindelse med DHL stafet i København og Aarhus inviterede vi ansatte fra almene boligorganisationer til at løbe 5 x 5 km med efterfølgende hygge, netværk samt mad og drikke i fælles telt.

Der kunne enten løbes i Aarhus (i Mindeparken) d. 22. august eller i København (i Fælledparken) d. 27. august 2019.

Læs mere om begivenheden her

3. november 2019

Festforestilling på Det Kongelige Teater

Den 3. november blev repræsentantskabet inviteret til festforestilling på Det Kongelige Teater i samarbejde med Zetland på Gamle Scene. 

Danmarks almene boligers historie præsenteredes via en kavalkade af indlæg. Der blev en festaften, der gjorde os alle klogere, stolte og bevægede.

 

Øvrige gæster var boligministeren, samarbejdspartnere fra andre organisationer og repræsentanter for de almene boligorganisationer. Et stort antal billetter var reserveret til almene beboer, der er aktive i det lokale kredsarbejde. 

 

Læs mere om begivenheden her

Om BL

513

BL - Danmarks Almene Boliger er interesse- og brancheorganisation for 513 almene boligorganisationer, der drives på et non-profit grundlag.

1 million

Cirka 1 mio. danskere bor alment i mere end en halv million boliger - eller næsten hver femte danske bolig. 

8.000

Danmarks almene boliger er fordelt på cirka 8.000 afdelinger med tilsammen cirka 560.000 boliger

Oprettelse: 04.01.2019 | Sidst opdateret: 05.02.2020

Sideansvarlig: Rikke Lønne

 
Søger du bolig? - Klik her