Grøn boligaftale

Frem til 2026 skal der i alt gennemføres renoveringer for 30 mia.kr.

Billede af JOY MORGAN MGL4918

Med Grøn Boligaftale fra maj 2020 blev det hidtil største renoveringsomfang i den almene sektor sat i gang med et sprint fra starten.


Op til boligaftalen havde 453 renoveringssager til en samlet renoveringssum på 18.4 mia. kr. ligget og ventet i kø, nogle op til ti år.


Med boligaftalen blev det besluttet, at hele køen skulle afvikles, og i 2020 blev der givet tilsagn for 14,7 mia. kr. renoveringer. Det er absolut rekord.


Alle disse renoveringer skal have en grøn screening, som betyder, at ekstra grønne tiltag også skal kunne gennemføres for at løfte ældre planlagte renoveringer op til nutidige grønne ambitioner.


Frem til 2026 skal der i alt gennemføres renoveringer for 30 mia. kr., og samtidig bliver der med boligaftalen gennemført en yderligere digitalisering af den almene sektor samt en såkaldt grøn garantiordning, så det både i landsbyggefondsstøttede og andre renoveringer bliver mere attraktivt at gennemføre grønne renoveringer.

Billede af JOY MORGAN MGL4918

Jeg var taget til New York for at udleve min store drøm om at blive jazzsangerinde. Men det var svært. En aften er jeg taget til en jam session med en jazzmusiker og producer og hans veninde. Jeg fortæller, at jeg er nervøs og ikke rigtig ved, om jeg vil gå på scenen. Hun siger, at hvis jeg gør det, så gør hun det også. Hun går på først og synger ”Back to life” med Soul II Soul. Jeg tænker: ’Hold da kæft’. Bagefter viser det sig, at HUN er sangerinden fra Soul II Soul. Det vidste jeg ikke. Heldigvis. For så havde jeg ikke turdet. Jeg gik op og sang. Det var en fantastisk følelse. Det gav mig en følelse af, alt kan ske. Alt er muligt, hvis man tør springe ud på dybt vand og overvinde, hvad end det nu er, man er så bange for her i livet.” Joy Morgan, 46 år, AAB, København Ø

Søger du bolig? - Klik her