Almene boliger som civilsamfundsaktører

BL har også som led i en bred politisk aftale fået tildelt 15 millioner kroner til bekæmpelse af ensomhed i de almene boligområder.

Billede af MGL1401 Peterbanjo

BL har indgående viden om udfordringer, som boligorganisationer og beboere oplever i forbindelse med coronakrisen, som vi sætter i spil i dialog med ministre, ministerier, styrelser og kommuner.


For eksempel i forhold til informationsmateriale om corona på forskellige sprog, mobile testcentre samt udfordringer med selvisolation af borgere med begrænsede ressourcer.


Derfor har vi høstet stor anerkendelse som en vigtig civilsamfundsaktør, der har leveret en flot indsats under coronakrisen. Socialministeren har inviteret os med i tre partnerskaber med andre civilsamfundsaktører, der skal bidrage til tryghed og modvirke ensomhed, sårbarhed og mental mistrivsel på social- og ældreområdet.

BL har også som led i en bred politisk aftale fået tildelt 15 millioner kroner til bekæmpelse af ensomhed i de almene boligområder.

Billede af MGL1448 Peterbanjo

”I 1949 fik jeg en mandolin, og der fik jeg interessen for at spille musik. Jeg har altid arbejdet som postbud og spillemand. Som spillemand var jeg med i trioen “De Farende Svende”. Vi spil-lede numre med The Dubliners, De Gyldne Løver, Tørfisk. Alle de gode. Det sjoveste var engang, Peter Schmeichel skulle lave en reklamefilm for dansk bacon. Og så blev vi spurgt, om vi kunne spille i baggrunden. Med vest og bowlerhat. Vi fik at vide, vi ville få 2.000 for det. Men da vi kom hjem, viste det sig, at checken var på 2.000 pund per mand! Det var en fest.” Peter Fynbo 85 år, Nykøbing F. Boligselskab, Nykøbing Falster

Søger du bolig? - Klik her