U7soym9v

Beretning 2019/2020

Læs vores beretning

Her kan du dykke ned i BL's beretning 2019/2020 og blive klogere på, hvilke store emner, der optager landets almene boliger nu og fremadrettet. Du kan klikke dig ind på de enkelte afsnit herunder.

Du kan også hente BL's beretning som .pdf lige her

1: Formand Palle Adamsen indleder

Vi kigger tilbage, mens vi står i et dramatisk forår i 2020 med corona-krisen. Smitteudbruddet og myndighedernes
tiltag for at forhindre og begrænse skadevirkningerne har haft store konsekvenser for samfundet – og den almene sektor. Samtidig blev der forhandlet en historisk boligaftale med renoveringer for 30 mia. kroner.

Det kan du læse mere om her.

2: Ny boligaftale med mange positive elementer

Den 19. maj 2020 indgik et bredt flertal i Folketinget en ny boligaftale, ”Grøn Boligaftale 2020”. Det er godt for stabiliteten i boligpolitikken. På billedet kan man se boligminister Kaare Dybvad Bek (S), som sidste år 20.-21. august lagde vejen forbi Nyborg Strand. Bent Madsen, adm.
direktør i BL, tager imod.


Læs mere om boligaftalen her

”I de almene boliger har vi løftet helt utroligt under pandemien. Det vil jeg gerne sig en stor og varm tak for.”

I 2019 fejrede BL 100 år

Foråret 2020 har været dramatisk. Smitteudbruddet og myndighedernes tiltag for at forhindre og begrænse
skadevirkningerne har haft store konsekvenser for samfundet – og den almene sektor. Samtidig blev der forhandlet en historisk boligaftale med renoveringer for 30 mia. kroner. Det kan du også læse mere om her på siden i BL's beretning 2019/2020.

Boligaftalen 2020

Mange af signalerne i boligaftalen er virkelig positive og tiltag, som vi selv har efterlyst. Den historisk brede opbakning
er værdifuld fremadrettet. Boligaftalen lægger også på nogle punkter op til en fortsat politisk diskussion. Det gælder de
langsigtede renoveringsrammer.

3: Den almene sektor under coronakrisen

Den 11. marts 2020 fortalte statsminister Mette Frederiksen, at store dele af samfundet skulle lukke ned på grund af corona. Nedlukningen og bekæmpelsen af corona-smitten påvirkede også den almene sektor.


Læs om, hvordan corona påvirkede den almene sektor

Landets almene boliger i tal

Vi er sammen over 500 boligorganisationer, der huser 1 million danskere. Ingen skal tjene på beboernes husleje. Beboerne sparer selv op og betaler for udvikling.

Som noget unikt dansk bliver almene boliger drevet non-profit og ud fra beboerdemokratiske principper. De to faktorer er den største forskel på at bo til leje i en almen boligforening og et privat boligselskab.

4: Et år som medlem af Dansk Erhverv

Vi meldte os ind i Dansk Erhverv for at kunne varetage arbejdsgiverrollen mere professionelt. Det gælder også
i forhold til overenskomstforhandlingerne.


Du kan læse mere her

Billede af Genbrug Beretning

Håndværkerparken i det sydlige Aarhus har et fint genbrugssted. Det er godt for hele tre ting: Fællesskab, pengepung og miljø. En af Genbrugsstedets faste brugere er 20-årige Krusemynte Sommer.

5: Året, der gik: 2019 i overskrifter

Ny regering og boligminister, Folkemødet 2019, det internationale arbejde og 100 året for de almene boliger. 2019 var et år med mange begivenheder. 

Du kan læse om begivenhederne i 2019 lige her

6: Året, der kommer: 2020 i overskrifter

Klimalov og den almene sektor, klimapartnerskaber, renoveringer, ghettoliste, frivilligstrategi. 2020 er i fuld gang og der sker igen meget omkring landets almene boliger. 

Du kan læse om året der kommer: 2020 i overskrifter her

Hvad koster det at bo i en almen bolig?

Huslejen i almene boliger er omkostningsbestemt, og det betyder, at huslejen dækker over udgifterne til at bygge og drive boligerne. Der skal ikke være noget overskud i boligafdelingen. Det er med til at sikre et relativt lavt huslejeniveau.

Læs artiklen: Hvad er en almen bolig?PDF Fil

Hent beretning 2019/2020 (.pdf)

Download

Oprettelse: 02.06.2020 | Sidst opdateret: 25.02.2021

Sideansvarlig: Kristoffer Friis Sørensen

Søger du bolig? - Klik her