Mød din nabo: Freddy

Billede af Bank På Header NY
Billede af MGL4890BL Djursland Freddy

Freddy

85 år, B45, Ebeltoft

 

"Da jeg var 7 år, så jeg et sort/hvid billede i Grenaa Folketidende. Det ændrede mit liv. Det forestillede det tyske krigsskib Bismarck og den engelske flådes stolthed Hood.

 

Jeg gemte billedet, løb ned på havnen og samlede nogle gamle sildekasser. Tog brædderne af og begyndte at bygge dem. Jeg snittede fint siderne ud. Lavede små kanoner, redningsskibe, lastrum med skrot og master. Styrhuset var en korkprop. Det var i 1940. Dengang havde man ikke noget legetøj, derfor byggede jeg det selv. Senere lavede jeg også fly. Først 2-motorers krigsfly. Dem så jeg en dag flyve over skolen, hvor jeg gik. 

 

Hele mit liv har jeg bygget fly og skibe. Det tager 14 dage af lave et skib i hånden. Jeg pudser træet i olie, så årerne kommer frem i sejlet, når jeg laver de store skibe. Det, synes jeg, ser flot ud.

 

Når der kommer nye børnefamilier til vores område, så siger jeg til dem, at de må vælge et skib eller et fly. Eller to. Så bliver de glade. Men de sidste par år har jeg ikke kunnet lave meget. Mine fingre kan ikke mere. Det er slut."

Søger du bolig? - Klik her