Folkemøde

Programmet for landets almene boliger på Folkemødet 2024 i Allinge 13. - 15. juni.

 

 

Kom indenfor i Folkemødets Forsamlingshus, når BL - Danmarks Almene Boliger byder på fuldt program til Folkemødet 13. - 15. juni 2024, når landets store demokratiske festival løber af stablen. 

Træd ind i Forsamlingshuset og vær med! Vi tager afsæt i vores arbejde med demokrati, sundhed og fællesskab.

Vi tilbyder spændende samtale-formater, hyggelig morgen-dialog med kaffe og brød, fede koncerter, fællesspisning, spil, ny viden og indsigter omkring demokrati, boliger, grøn omstilling, ensomhed, byggeri, sundhed og bystrategi. 

Vi ser domen som et mødested og en platform for samtale og hygge, udveksling af ideer, viden og visioner for, hvordan vi gerne vil indrette os i vores velfærdssamfund. Og vi håber, du vil kigge forbi.


Kom og vær med i samtalen på årets Folkemøde.

Vi tager forbehold for ændringer i programmet. Du kan også finde det opdaterede program på Folkemødets hjemmeside. 

 

Torsdag 13. juni

Kl. 12.00-13.00 - Folkemødets Forsamlingshus - BL’s Dome - fylder 10 år

Kl. 12.00-13.00 - Folkemødets Forsamlingshus - BL’s Dome - fylder 10 år

Vi fejrer BL’s Dome, som i 2024 fylder 10 år, med en reception og en talk om træ. Domen kendes også som Folkemødets Forsamlingshus.

Den spektakulære unikke træbygning står på kanten af Østersøen. Vi taler med arkitekten bag  den særprægede kuppel-arkitektur og om inspirationen til byggeriet. 

Arkitekt Kristoffer Tejlgaard tegnede og opførte i 2014 BL’s Dome sammen med sin partner Benny Jepsen. Inspirationen til konstruktionen er opført på ideer udtænkt af den amerikanske fremtidsforsker og arkitekt Richard Buckminster Fuller. Kom og bliv klogere på tidens træbyggeri og Domen i særdeleshed. 

Domen er opført af BL – Danmarks Almene Boliger i samarbejde med Bornholms Regionskommune med støtte fra Lokale- og Anlægsfonden.

Moderator:
Ane Cortzen, tv-vært og designer

Deltagere:
Kristoffer Tejlgaard, arkitekt
Allan Werge, formand for BL - Danmarks Almene Boliger og adm. direktør i Al2Bolig

Sted: Terrassen

Kl. 13.30-14.30 – Hvad gør bolig-programmerne på TV ved danskernes boligdrømme?

Kl. 13.30-14.30 – Hvad gør bolig-programmerne på TV ved danskernes boligdrømme?

Danskerne elsker, når boligdrømme går i opfyldelse på TV. Burde de drømme være mere bæredygtige?

Der ombygges, nybygges, udskiftes, sælges og købes, og vi kan slet ikke få nok. Det forekommer nærmest umætteligt, danskernes behov for at dyrke deres boligdrømme i boligprogrammer på TV, boligmagasiner og på sociale medier, der byder på alt fra nybyggeri til ombygning, boligstyling og uundværlige IKEA-hacks. Men ender vi med at drømme om alt det, vi burde gøre, købe og bygge meget mindre af?

Til dette arrangement ’binger’ vi alt fra Hammerslag til Nybyggerne for at finde ud af, hvad der gør dem så dragende, og hvad det gør ved vores egne boligdrømme. Og så spørger vi, om det netop kunne være boligprogrammerne, influencerne og boligmagasinerne, der får danskerne til at drømme om meget mere bæredygtige boliger, indretning og måder at bo på?

Arrangør er Dansk Arkitektur Center. 

Moderator:
Anne Katrine Harders, Dansk Arkitektur Center

Deltagere:
Mette Mechlenborg, ekspert i boligidealer og seniorforsker ved Aalborg Universitet
Rasmus Jessing, arkitekt og byggerdirektør ved KAB
Timme Bisgaard Munk, skribent og tendensforsker.

Sted: Terrassen

 

 

Kl. 15.00-16.00 – Clement Talk: Hvordan skaber vi endnu bedre byer?

Kl. 15.00-16.00 – Clement Talk: Hvordan skaber vi endnu bedre byer?

Hvad er en god by og hvem er den til for? Clement Kjersgaard tager os igennem en spændende debat om vores by-og boligområder, hvor du også kan blande dig!

Forfatter Morten Pape, som er opvokset i Urbanplanen på Amager i København, giver bl.a. sit bud, ligesom vi skal høre fra Landsbyggefonden, som arbejder med bystrategi, som kobler forskellige aktører om at udvikle en vision for et boligområde og gerne en hel bydel. Og så skal vi høre fra Roskilde Festival, som hvert år etablerer en kæmpe midlertidig by.

I denne debat stiller vi skarpt på hvad bystrategi kan, når vi taler udvikling af vores byer. Og hvordan vi skaber en sammenhæng, så gode boligområder kan opstå og gøre livet godt for beboerne -både fysisk og socialt.

Moderator:
Clement Kjersgaard, tv-vært og journalist

Deltagere:
Morten Pape, forfatter
Kasper Nørballe, direktør i den almene boligforening FA09
Johan Galster, Demokrati Garage
Signe Brink Wehl, kunstfaglig chef, Roskilde Festival
Anita Pedersen, chef for bystrategi, LBF
Vagn Kjær-Hansen (SF), politiker, Brøndby Kommune

Sted: Domen

 

 

Kl. 16.00-17.00 – Udvikling eller afvikling af udkanten?

Kl. 16.00-17.00 – Udvikling eller afvikling af udkanten?

Udviklingen i Danmark er skæv, og tomme boliger og bymidter beretter om en tydelig affolkning i landdistrikterne. Men hvordan finder vi tilbage til et Danmark i balance? Hvordan skaber vi de bedste betingelser for, at alle dele af landet kan udvikles? Det undersøger vi sammen med gæster på scenen.

Undervejs livetegner Line K. Jensen scener fra det liv, der udspiller sig udenfor de største byer. Med vidnesbyrd fra postkort, publikum og hende selv, reflekterer vi sammen over, hvilke tiltag der skal til, for at skabe de bedste forudsætninger for en sund udvikling i alle dele af landet.

Moderator

Lawand Hiwa Namo, Moderator Kommentator, skribent og rådgiver

 

Panel

Mette Mechlenborg, Seniorforsker Institut for Byggeri, By og Miljø, BUILD, Aalborg Universitet

Steffen Damsgaard, Formand Landdistrikternes Fællesråd

Tina Saaby, Direktør (forh. Stadsarkitekt i København) Byplan Laboratorium

Morten Dahlin, Minister for byer og Landdistrikter (afventer endelig bekræftelse)

Sted: Terrassen

Kl. 18.00-19.00 - Koncert: Rest in Beats

Kl. 18.00-19.00 - Koncert: Rest in Beats

Rest In Beats er et evigt kærlighedsprojekt. Både musikalsk og sjæleligt. Og nu spiller de ved Folkemødets Forsamlingshus - BL's Dome!

Rest in Beats kan opleves hos Danmarks  almene boliger, som blænder op for deres skønne energi på terrassen, mens solen forhåbentligt skinner på os alle. Rest in Beats masserer - med Østersøen som baggrund - dine ører med deres organiske og ørehængende beats. 

Duoen består af de to legesyge sjæle Rezwan Taha og Sebastian Thielke, som er kendt for deres intense synergi på scenen. De to er kendte for bl.a. sangene ‘Fugle kan dø’ og deres seneste EP ‘Synge Igen’.

Kurdiske Rezwan Taha og hendes stemme besidder et sjældent nærvær og en inderlighed, der sammen med hendes dybt personlige tekstunivers tryllebinder lytteren. 

Kom og oplev en unik dansk/kurdisk livs-poesi hos Danmarks almene boliger.

Sted: Terrassen

Kl. 19.00-20.30 - Fællesspisning i Forsamlingshuset: Ane Cortzen

Kl. 19.00-20.30 - Fællesspisning i Forsamlingshuset: Ane Cortzen

Du kender ikke nødvendigvis din sidemakker, når de første fade bliver sat på langbordene. Men der bliver noget at snakke om.

Vær med, når Danmarks almene boliger dækker op i Folkemødets Forsamlingshus med helt nyt koncept med talk, mad og drikke. Maden er fra Bornholm og anrettes på fade fra det vidunderlige køkken, som drives af Glad Mad.

Tag dit netværk med. Landets almene boliger er vant til fælles-arrangementer og vi glæder os til at servere et festmåltid for jer. Man kan også lytte til oplægget uden at spise med. 

Ane Cortzen, arkitekt og designer, tager ordet og giver en opsang om ‘Tabet af skønhed i det moderne boligbyggeri’. Hun snakker om behovet for fokus på skønhed i det moderne boligbyggeri, for at sikre at vores byer forbliver inspirerende og tiltalende steder at bo.

Og så får vi et musikalsk indslag fra det bornholmske vokalensemble Paja, som består af 9 kvinder.

Vil du fællesspise med os i BL's Dome torsdag, så køb billet hos madbillet.dk her. Vilkår og pris står på billetsiden. Vi glæder os til at se dig!

Kl. 22.00 -02.00 - Club-aften med dj-legenden Kenneth Bager

Kl. 22.00 -02.00 - Club-aften med dj-legenden Kenneth Bager

Landets almene boliger inviterer til legendarisk klub-aften med Kenneth Bager i Folkemødets Forsamlingshus.

I over 40 år har Kenneth Bager holdt fest for de skæve eksistenser. Han har præget dansk musik, radio- og klubkultur med sit unikke øje for at promovere talent og sit bankende hjerte for at skabe og spille unikke uforglemmelige dj sæts, hvilket har resulteret i at han i 2021 fik overrakt Steppeulvenes Pioneer-pris.

Kenneth har haft international succes som DJ og kunstner i eget navn med sit band Dr Baker. Han har været på listen over de 100 bedste dj’s i verden, hvor han har spillet Europa, især Ibiza, tyndt.

Kenneth Bager introducerede Skandinavien for klubkulturen i 80’erne og blev meget hurtigt en vigtig spiller på klubscenen, efter introduktionen af de berygtede COMAclub fester i 1988.

Kenneth bærer en stor del af ansvaret for det klubmiljø der findes i Danmark, og bliver ved med at forny sig selv og inspirere sine kolleger.

Han har i dag egen 24/7 radiostation og eget label - der bærer navnet: Music For Dreams

Det er med stolthed vi byder velkommen til Skandinaviens Klub Godfather, Kenneth Bager, der helt sikkert vil “Educate & Entertain” gennem sit 4 timers lange dj-sæt i BL's Dome.

Kom og vær' med til en uforglemmelig aften, når Danmarks almene boliger byder op til fest!

Fredag 14. juni

Kl. 08.50-10.00 - Morgen Talk med Ane Cortzen - grønne fællesskaber

Kl. 08.50-10.00 - Morgen Talk med Ane Cortzen - grønne fællesskaber

Start din morgen med rolige vitaminer med Ane Cortzen, kaffe, gæster og musik i BL's Dome.

Det populære talkshow med talk, morgensang og musik med Ane Cortzen er igen live i Folkemødets Forsamlingshus. 

Grønne fællesskaber og grønne initiativer udgør rygraden i den bæredygtige fremtid. Det skaber en platform for kollektiv handling og positiv forandring. 

Danmarksalmene vil også gerne gå forrest, når handler om at bidrage til den grønne omstilling Ved at reducere CO2-udledning, fremme biodiversitet og stille grønne krav i byggeri og drift.

Hvad kan de almene boliger lære af andre succesfulde grønne bevægelser? Hvordan kan grønne fællesskaber drive forandring? Hvilken rolle spiller de almene boliger i at adressere denne problematik? Hvordan kan beboerne i almene boliger samarbejde om at skabe grønnere og mere bæredygtige lokalsamfund?

Du kan også høre naturlige elektroniske toner fra Rumpistol Duo med Jens Berents Christiansen og violinist Maria Jagd.

Vi glæder os til at møde dig til en inspirerende talk, morgensang og musik!

Moderator:
Ane Cortzen, arkitekt og designer

Deltagere:
Anna Bjerre Johansen, aktivist, Den Grønne Klimabevægelse
Søren Vester, designer og tv-vært
Vinie Hansen, næstformand i BL - Danmarks Almene Boliger og beboer i Hyldespjældet, Albertslund
Klaus Bentzen, formand for Boligkontoret Danmark og i bestyrelsen i Bogense Boligforening
Karin Lumholt fra Grønne Nabofællesskaber
Jens Berents Christiansen, komponist, Rumpistol
Maria Jagd, violinist

Sted: Domen

Kl. 10.30-11.00 – Mini-koncert - Rumpistol Duo

Kl. 10.30-11.00 – Mini-koncert - Rumpistol Duo

Kom godt i gang med fredagen med en lille mini-koncert, når Danmarks almene boliger præsenterer elektroniske toner til din formiddag.

Igennem 20 år har Jens Berents Christiansen aka Rumpistol udviklet sig til en af sin generations bedste og mest nysgerrige elektroniske musikere og producere. Men siden 2020 har hans karriere taget nye markante drejninger, motiveret af personlige oplevelser.

Maria Jagd er violinist/musiker, improvisator, strygerarrangør og filmkomponist. Hun er en del af den elektriske strygerduo, Lueenas og det improviserende strygerkollektiv Crush String Collective. Derudover har Maria virket som sidewoman i omtrent ti år og har arbejdet sammen med mange forskellige artister: Mø, Trentemøller, Kira Skov, Lucky Lo, Hannah Schneider og mange flere.

Deltagere:
Jens Berents Christiansen, komponist, Rumpistol
Maria Jagd, violinist

Sted: Domen

Kl. 11.30–12.30 – Sådan styrker vi arkitekturen i det almene

Kl. 11.30–12.30 – Sådan styrker vi arkitekturen i det almene

Vi snakker arkitektur og almene boliger, bygningsarv og livskvalitet. Kom og vær' med!

Der ligger rigtig mange kvaliteter og potentialer i det almene boligbyggeri. Men det er meget sjældent det, der er fokus på i omtalen af det almene. Men den almene boligsektor er i Danmark bredt anerkendt for sit byggeri og kan ses som en væsentlig bidragyder til nyere dansk bygningskultur. Der er væsentlige kvaliteter og bevaringsværdier. 

Med samtalen ønsker vi at sætte fokus på kvaliteterne og hvilken rolle beboerne kan spille, når kvaliteterne skal udvikles og gøres synlige for omverdenen, og hvordan det kan påvirke selvforståelsen, livet og udviklingen i de almene boligområder. 

Kom forbi terrassen ved BL's Dome og vær' med i snakken om bæredygtighed, bygningsarv, livskvalitet - ejerskab og fællesskab.

Moderator: Lars Autrup, Arkitektforeningen

Deltagere:
Erling Nielsen, Beboerformand i Højstrupparken, Fyns Almennyttige Boligselskab: FAB
Mette Mogensen, By og Boligudviklingschef, Domea.dk
Sinus Lynge, arkitekt og partner, Effekt arkitekter

Sted: Terrassen

 

Kl. 13.30-14.00 – Lær for Livet - Hvordan får vi flere unge i job og uddannelse?

Kl. 13.30-14.00 – Lær for Livet - Hvordan får vi flere unge i job og uddannelse?

På trods af gratis og lige adgang til skole og uddannelse, er det stadig din mors uddannelse eller mangel på samme, der afgør, hvor godt du klarer dig senere i livet. Det ser vi blandt andet i den markante læringsulighed i uddannelsessystemet.

Det er et såkaldt ”komplekst problem”, som velfærdsstaten ikke er lykkes med at løse - men som staten heller ikke har råd til at ignorere. Civilsamfundet har her en vigtig rolle at spille i at støtte op om socialt udsatte borgere i samarbejde med bl.a. kommuner og almene boligforeninger. I denne debat skal vi møde nogle af dem, der er med til at slå ring om samfundets mest udsatte – fordi det giver mening – både for den enkelte og for samfundet.

Moderator: Lene Johansen

Deltagere:
Rikke Lønne, chef for samarbejde og udvikling, BL - Danmarks Almene Boliger
Karen Haumann, direktør i Lær for Livet
To unge fra Lær for Livet
Torben Mørup, frivillig mentor i Lær for Livet  

Sted: Terrassen

Kl. 14.00-15.00 – Byggeriets Dilemmaer med Sara Bro

Kl. 14.00-15.00 – Byggeriets Dilemmaer med Sara Bro

Dilemmaer i byggeriet er der nok af! Derfor har vi igen i år samlet et kompetent panel fra byggebranchen, der skal svare på spørgsmål fra Sara Bros brevkasse.

Debatten vil i år komme til at kredse om nogle af følgende dilemmaer: Hvad stiller vi op med byggeriet i en klima- og biodiversitetskrise? Byudvikling: Hvordan skaber vi bæredygtige boligfællesskaber med deleboliger, tiny living osv. Vand og klimasikring i byerne – er vi klar? ”Bevar eller forklar” – nedrivning er ikke længere first choice, men hvad betyder det for de store almene boligområder fra 60’erne og parcelhus-parken i forstæderne?

Glæd dig til en spændende, faglig og humørfyldt time i selskab med Sara Bro og et byggefagligt panel.

Moderator: Sara Bro, vært

Deltagere:
Britta Korre Stenholt, CEO STARK
Thomas Holluf Nielsen, adm. direktør, Domea.dk
Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Danske Arkitektvirksomheder
Helle Søholt, stiftende partner og direktør i Gehl
Henriette Cajar, adm. direktør i Sinuz Ingeniører
Christian Wittrup, markedschef i A:gain
Sophie Hæstorp Andersen (S), overborgmester, Københavns Kommune

Sted: Terrassen

Kl. 15.30-16.30 – Clement Talk: Sundhed skal også være lighed

Kl. 15.30-16.30 – Clement Talk: Sundhed skal også være lighed

Hvordan skaber vi endnu bedre vilkår for sundhed herhjemme?

Ulighed i sundhed er systematisk, udbredt og voksende i den danske befolkning. Det er en udfordring for vores samfund, som sætter stort pres på vores sundhedsvæsen.

Der er brug for nytænkning, som kan bringe det nære sundhedsvæsen helt tæt på borgernes hverdag. 

Den almene boligsektor huser én million mennesker i 600.000 boliger i landets kommuner, som er et oplagt sted at afprøve, hvordan sundheds- og plejeindsatser kan rykke helt tæt på borgerne.

Clement Kjersgaard tager os igennem en spændende debat om sundhed, hvor du også kan blande dig! Mød op hos Danmarks almene boliger og vær' med!

I denne debat stiller vi bl.a. skarpt på:

- Hvordan kan vi udvikle et nært sundhedsvæsen, hvor civilsamfund, lokale netværk og borgere spiller en større rolle end i dag?Hvordan spiller vores boligmasse en rolle i fremtidens sundhedsvæsen?

Moderator:
Clement Kjersgaard, tv-vært og journalist

Deltagere:
Jesper Fisker, fmd. sundhedsstrukturkommissionen
Britt Jensen, medlem af KL’s Sundheds- og Ældreudvalg, Borgmester Rødovre (A)
Pia Nedergaard, direktør Østerbo Vejle
Ole Nielsen, direktør Himmerland Boligforening
Paul Block, seniorforsker Steno Diabetes Center

Sted: Domen

 

Kl. 17.00-18.00 – Mangfoldigt byggeri – kampskrift over bedre boliger

Kl. 17.00-18.00 – Mangfoldigt byggeri – kampskrift over bedre boliger

Alle skal have et godt hjem. Men hvem har egentlig adgang - og på hvilken måde?

Alle skal have et godt hjem i et nabolag med adgang til velfærdsydelser, transport og fællesskab. Men hvem har egentlig adgang - og på hvilken måde?

Den almene boligsektor huser mange forskellige mennesker og løfter en vigtig velfærdsopgave. Samtidig er en stor del af boligmassen bygget i en tid præget af smalle døre, snævre fordelingsgange og en masse trapper. Hvordan sikrer vi, at fremtidens boliger og byrum kan rumme alle uanset krop og sind? Det finder vi kun ud af, ved at være nysgerrige og udfordre blinde vinkler. Arrangeret af Landsbyggefonden.

Moderator: Kaspar Colling Nielsen Forfatter, radiovært Selvstændig

Deltagere:
Camilla Ryhl Forskningsdirektør Bevica Fonden
Emil Falster handicapforsker og post.doc Bevica fonden
William Korte Formand SUMH
Steen Birkedal Driftsdirektør Landsbyggefonden
Nadia Sander Strange Projektleder Byggeriets Samfundsansvar

Kl. 18.00-19.00 - Koncert: Carl Emil Petersen

Kl. 18.00-19.00 - Koncert: Carl Emil Petersen

Hvem er egentlig inviteret med til festen, når musikken starter, og publikum klapper?

Hvordan laver vi en koncert, hvor så mange som muligt føler sig inviteret med til festen? Det undersøger Landsbyggefonden og Bevica Fonden sammen med Carl Emil Petersen (Ulige Numre), når vi inviterer til det første forsøg på en universelt designet koncert på Folkemødet. 

Fællesskaber er vigtige, ikke mindst de steder vi bor og lever. Samtidig er der dog fortsat mange synlige og usynlige barrierer for adgangen til kulturelle oplevelser. Vi udfordrer sædvanen og inviterer til Carl Emil Petersens lyriske lyduniverser akkompagneret af alternative sanselag, som tager udgangspunkt i principperne for universelt design.

Deltagere: Carl Emil Petersen

Kl. 19.00-20.30 – Fællesspisning i Forsamlingshuset: Clement Kjersgaard

Kl. 19.00-20.30 – Fællesspisning i Forsamlingshuset: Clement Kjersgaard

Du kender ikke nødvendigvis din sidemakker, når de første fade bliver sat på langbordene. Men der bliver noget at snakke om.

Vær med, når Danmarks almene boliger dækker op i Folkemødets Forsamlingshus med helt nyt koncept med talk, mad og drikke. Maden er fra Bornholm og anrettes på fade fra det vidunderlige køkken, som drives af Glad Mad.

Køb en madbillet og tag dit netværk med. Landets almene boliger er vant til fælles-arrangementer og vi glæder os til at servere et festmåltid for jer. Man kan også lytte til oplægget uden at spise med. 

Clement Kjersgaard, holder oplæg om demokrati og valget i USA. Et velfungerende demokrati er kendetegnet ved at borgere respekterer andre, selvom de stemmer anderledes. Men hvad nu, når samfundet er polariseret? Hør hvad der er på spil i USA. 

Aften vil også byde på et kulturelt indslag i form af sang og musik. Oplev komponist og sanger Kristian Bach, der vil spille to numre.

Vil du fællesspise med os i BL's Dome fredag, så køb billet hos madbillet.dk. Vilkår og pris står på hjemmesiden. Vi glæder os til at se dig!

Vært: Clement Kjersgaard, journalist og tv-vært

Deltagere: Komponist og sanger Kristian Bach

Sted: Domen

Kl. 22.00-23:00 – Koncert - Smag på Dig Selv

Kl. 22.00-23:00 – Koncert - Smag på Dig Selv

Smag på Dig Selv serverer et kogende mix af punk, jazz, hiphop og afrobeat. Og Danmarks almene boliger har allieret sig med trioen, som består af en trommeslager og to saxofonister. 

De bliver kaldt et af nordens vildeste live-bands, så der bliver kog på i BL's Dome, når de fredag aften indtager den smukke træbygning. Kom ind og vær' med og få en helt særlig musikalsk oplevelse. 

Trioen har siden 2018 skubbet til grænserne for den gængse koncertoplevelse og genreforståelse og har siden da huseret i den danske undergrund og efterladt scener, dansegulve og publikummer i sveddryppende ekstase. Senest i april, hvor de spillede flere udsolgte koncerter på Hotel Cecil i København.

Kom i god tid!

Kl. 23.00-02.00 - Club-aften med DJ Amanda Baun

Kl. 23.00-02.00 - Club-aften med DJ Amanda Baun

Amanda Baun er bag pulten fredag aften. Og det bliver fedt!

Amanda Baun er en rutineret dj, der har spillet festivaler over hele verden og på Hotel Cecil og er dj på DR.

Hun er især ferm inden for 70'erne og 80'ernes disco og latinflader. Forvent ikke din almindelige dj. Hun kommer til BL's Dome direkte fra musikfestivalen Heartland på Fyn, og hun glæder sig til at få festen i gang i domen hos Danmarks almene boliger.

Sted: Domen

Lørdag 15. juni

Kl. 08.50-10.00 – Morgen Talk med Ane Cortzen - demokratisk deltagelse

Kl. 08.50-10.00 – Morgen Talk med Ane Cortzen - demokratisk deltagelse

Det populære talkshow med talk, morgensang og musik med Ane Cortzen er igen live i Folkemødets Forsamlingshus. I dag med Danmarks Underholdningsorkester.

Borgeres demokratiske engagement – både i det store samfundsfællesskab og i de nære hverdagsdemokratier - er afgørende for fortsat at bevare og styrke demokratiet. Og for at vi kan forme en mere repræsentativ og robust fremtid i Danmark. Her er samtalen og dialogen nødvendig, også selvom vi er uenige. 

De almene boligorganisationer er demokratisk ledet. Beboernes demokratiske deltagelse er derfor nødvendig for at sikre en god styring med høj grad af kvalitet og ejerskab – samtidig med at det bidrager til den sociale sammenhængskraft i de almene boligområder.   Jo flere beboere der engagerer sig, der hvor de bor, jo stærkere står de positive lokale fællesskaber, som er afgørende for at opnå velfungerende og bæredygtige boligområder.

Så hvordan sikrer vi de bedste rammer for de demokratiske processer i den almene sektor? Hvordan motiverer vi beboere til at deltage mere aktivt i fællesskabet? Og hvordan får vi de unge med? 

Vi glæder os til at møde dig til en inspirerende talk, med morgensang og strygermusik med Danmarks Underholdningsorkester!

Moderator:
Ane Cortzen, arkitekt og tv-vært

Deltagere: 
Andreas Vetö, direktør, Danmarks Underholdningsorkester
Tobias Simonsen, ungeminister, Coop
Karina Lauridsen, direktør for kunde- og foreningsudvikling, Boligkontoret Danmark
Ozlem Cekic, debattør og generalsekretær, Brobyggerne

Sted: Domen

 

Kl. 10.00-10.30 – Minikoncert - Danmarks Underholdningsorkester

Kl. 10.00-10.30 – Minikoncert - Danmarks Underholdningsorkester

Nyd dejlige formiddags-toner med strygermusik fra Danmarks Underholdningsorkester, som er på besøg hos landets almene boliger i Folkemødets Forsamlingshus. Vi glæder os til at møde dig. 

Sted: Domen

Kl. 10.30–11.30 – Sammen mod Ensomhed - Boligen og byens betydning

Kl. 10.30–11.30 – Sammen mod Ensomhed - Boligen og byens betydning

Ensomhed er et stigende problem i vores samfund. 

Kom forbi BL's Dome og vær med til at belyse emnet. Ensomhed går ud over livskvaliteten for den enkelte, både mentalt og psykisk. 

I de almene boligområder er der en overrepræsentation af mennesker, der oplever at være uønsket alene. I bestræbelserne på at bekæmpe ensomhed, er der særligt fokus på at invitere alle med i fællesskaberne.

Hvilken betydning har hjemmet, byen og nærområdet for mødet mellem mennesker? Og kan vi ved at arbejde med sundhedsarkitektur og andre fysiske greb skabe mere inkluderende og sociale miljøer, der kan bidrage til at forebygge og bekæmpe ensomheden?

Moderator: Ane Cortzen, tv-vært og designer

Deltagere:
Mia Feldbo-Kolding, Sekretariatsleder og projektleder, Partnerskabet Fællesskabsby
David Vincent Nielsen, ensomhedskonsulent, Folkebevægelsen mod Ensomhed
Marie-Louise Gotholdt, National Chef, Røde Kors
Karin Elbek, direktør, RUM Arkitekter

Sted: Terrassen

Kl. 11.30-12.30 –”DE USYNLIGE”: Teater og samtale om ensomhed med Teatergrad

Kl. 11.30-12.30 –”DE USYNLIGE”: Teater og samtale om ensomhed med Teatergrad

Antallet af børn og unge, der føles sig ensomme er stigende i disse år. Samtidig viser undersøgelser, at kun 1 ud af 4 børn, har talt med nogen om deres ensomhedsfølelse. 

Derfor er det helt afgørende, at vi starter en samtale om ensomhed. Her har teatret en særlig rolle og adgang til børn og unge. Med støtte fra Statens Kunstfond og Roskilde Festival har Teatergrad skabt forestillingen De Usynlige, der spiller i klasselokaler på skoler i hele landet. Med børnene som forestillingens naturlige centrum, deles erfaringer, tanker og der sættes ord på følelsen af ensomhed. 

Lørdag på Folkemødet spiller Teatergrad et udpluk fra deres anmelderroste forestilling, De Usynlige. Med afsæt i scenerne fra teaterstykket vil Teatergrads teaterleder, Christine Worre Kann, projektchef for ensomhed i Mary Fonden Simone Bodholdt og Marie-Louise Gotholdt, national chef i Røde Kors, tale om hvordan vi sammen skaber gode fællesskaber, bekæmper ensomhed og ikke mindst hvilken rolle kunst og kultur kan spille i den sammenhæng. 

Samtalen og forestillingen er for både børn og voksne, der er nysgerrige på hvordan vi bliver bedre til at se, tale om og bekæmpe følelsen af ensomhed.

Forestillingen De Usynlige er udviklet i et samarbejde mellem Teatergrad og Røde Kors. BL – Danmarks Boligselskaber, stiller scene til rådighed for en samtale om hvordan vi skaber grobund for gode fællesskaber blandt børn og unge. 

Deltagere:
Teaterleder for Teatergrad, Christine Worre Kann   

National Chef i Røde Kors, Marie-Louise Gotholdt 

Projektchef for Ensomhed i Mary Fonden, Simone Bodholdt

Samtalen modereres af næstforperson i Folkebevægelsen mod Ensomhed og politisk konsulent i Røde Kors, Louise Solgård Hvas

Kl. 13.00-14.30 – Højlunds Forsamlingshus Live - Det herligt besværlige demokrati

Kl. 13.00-14.30 – Højlunds Forsamlingshus Live - Det herligt besværlige demokrati

Vi vækker et nyt format til live lørdag på Folkemødet - og du kan være med!

Højlunds Forsamlingshus Live er et forsøg på at skabe et forhåbentligt levende og underholdende møde mellem Ted Talk, et kor og en samtale fra scenen - og med dig som deltager i publikum. Kom forbi, når vi vækker demokratiet til live i Folkemødets Forsamlingshus og snakker om, hvad der kan være på spil for vores demokrati, hvis vi ikke også lytter og er åbne i mødet med andre holdninger end vores egne.

Du kan opleve bl.a. møde Tor Nørretranders, når han taler om at være nysgerrig og lyttende og forfatter Kaspar Colling Nielsen, som har skrevet en bog om den danske borgerkrig. Vi skal også strække vores måske skjulte demokrati-muskler og høre et bornholmsk børnekor.

Vi glæder os til at møde dig i BL's Dome og udfolde samtalen om det 'herligt besværlige demokrati'.

Moderator:
Gertrud Thisted Højlund, tv-vært og journalist

Deltagere:
Kaspar Colling Nielsen, forfatter og radiovært
Tor Nørretranders, forfatter
Kathrine Krone Laurent, stifter af Demokrati Fitness og leder af Byens Hus i Roskilde
Olav Hesseldahl, direktør, Grundlovsfesten
Bornholmsk Børnekor

Kl. 15.00-16.00 – Koncert: Politisk Rockshow med Peter Mogensen

Kl. 15.00-16.00 – Koncert: Politisk Rockshow med Peter Mogensen

Er i klar til det legendariske rockshow?

Peter Mogensen og de tre 'The Disciples of Democracy' hudfletter dansk politik og leverer det ene cool rocknummer efter det andet. Rocknumre som passer til deres ’analyser’. 

Publikum får således både lejlighed til at vippe med foden og forstå de bizarre dele af dansk politik når sarkasmen og skarpheden med et glimt i øjet rulles ud over Støjberg, Frederiksen, Løkke, Troels Lund og andre centrale politikere. 

Mens Peter Mogensen som altid selv synger, svinger guitaren og tygger på mundharpen, består ’The Disciples of Democracy’ af Jesper Mortensen på trommer, Carsten Jul på keys og Henrik SP Poulsen på bas. 

Koncerten er kl. 15, lørdag, ved BL's Dome på Cirkuspladsen - Folkemødets cooleste scene.

Kl. 16.00-17.00 – Demokrati-banko med Olav Hesseldahl og gæster

Kl. 16.00-17.00 – Demokrati-banko med Olav Hesseldahl og gæster

Skal vi fejre demokratiet sammen?

Vi lever i et af verdens mest fantastiske lande, og det har vi glemt at fejre. Der er så mange ting, der forsøger at skille os ad. Demokratier er desværre presset, og polariseringen stiger flere steder i verden, men hvad samler os egentlig? 

Grundlovsfesten er et initiativ, der fejrer grundlovsdag 5. juni og sætter fokus på vores demokrati. BL - Danmarks Almene Boliger støtter initiativet i et partnerskab for at markere vores fællesskab, samfund, grundlov og demokrati med fejringer. 

I BL's Dome spiller vi banko og der vil være gæster og hygge. Kom og vær' med lørdag og nyd fællesskabet med et klassisk spil i Folkemødets Forsamlingshus.

Deltagere:
Olav Hesseldahl, direktør, Grundlovsfesten

Kl. 17.30 - 18.00 - Minikoncert med Kristian Bach

Kl. 17.30 - 18.00 - Minikoncert med Kristian Bach

Nærvær, intensitet og skarpe danske tekster sat i musik: Velkommen til en lille eftermiddagskoncert med Kristian Bach!

Med en personlig og kraftfuld sangstemme formilder Kristian Bach dansk poesi, der flytter tanker og sætter gang i refleksion og begejstring. Kristians liv har ikke været kedeligt: De hudløst ærlige og personlige sange bygger på levet liv og erfaringer med bl.a. misbrug og depression og Kristians historie er et vidnesbyrd om vejen ud af mørket til et liv i frihed, kreativitet og glæde.

Kristian Bach er fra sydfyn og er bosat i Kbh. I 2002 vandt Kristian folk-prisen 'Årets Helge', og har spillet i 2023 på bl.a. Tønder Festival, Skagen Festival. Kristian er atuel med sit andet album 'Shunyata', efter debutten 'Første Trin' fra 2017.

Kl. 19.00 – 20.30 – Fællesspisning i Forsamlingshuset: Gertrud Thisted Højlund

Kl. 19.00 – 20.30 – Fællesspisning i Forsamlingshuset: Gertrud Thisted Højlund

Vær med, når Danmarks almene boliger dækker op i Folkemødets Forsamlingshus med helt nyt koncept med talk, mad og drikke. Maden er fra Bornholm og anrettes på fade fra det vidunderlige køkken, som drives af Glad Mad. 

Tag dit netværk med. Landets almene boliger er vant til fælles-arrangementer og vi glæder os til at servere et festmåltid for jer lørdag aften, hvor vi fejrer Grundloven med mad og musik. Man kan også lytte uden at spise med. 

Gertrud Thisted Højlund, journalist og tv-vært, holder oplæg om demokrati og medier. Troldene er på X, sladder på Reddit, Fake News, vaccine-løgn, 5G-master etc. Bliver vi dummere? Sociale mediers ekkorum er også underholdning. Men hvad betyder det, hvis vi udelukkende får vores viden herfra?

Vil du fællesspise med os i BL's Dome lørdag, så køb billet hos madbillet.dk her. Vilkår og pris følger.

Vært: Gertrud Thisted Højlund, journalist og tv-vært

Kl. 23.00-02:00 – Dansekonkurrence og club-aften med dj Pelle Peter Jencel

Kl. 23.00-02:00 – Dansekonkurrence og club-aften med dj Pelle Peter Jencel

Det bliver intenst når Pelle Peter gæster BL's Dome med musik, der får alle på dansegulvet.

Og så fyrer vi den legendariske dansekonkurrence af. Tør du blive væk??

Peter Pelle Jensen er radiovært på Danmarks Radio og står blandet bag det meget succesfulde radioprogram på P3, LÅGSUS, samt Podcast serien Den Nye Stil. Kendte danske og udenlandske artister gæster ofte P3-studiet i DR hvor Pelle Peter spiller kendte radiohits, men heller ikke er bange for at introducere helt nye numre fra skæve musikgenrer.

Kom og luk Folkemødet ned med stil sammen med BL - Danmarks almene boliger.

Oprettelse: 03.05.2024 | Sidst opdateret: 13.06.2024

Sideansvarlig: Kristoffer Friis Sørensen

Søger du bolig? - Klik her