Vi Samles Bl.Dk (1)

Almene Boligdage 2023

Vi glæder os til at samles på Almene Boligdage lørdag den 30. september i København

I 2023 vil Almene Boligdage have form som fem åbne og involverende folkefestivaler rundt omkring i landet og en spændende og festlig en-dagskonference med afsluttende festmiddag på Tivoli Hotel i København, den 30. september kl. 10.00 - 00.00.

Tilmeld jer Almene Boligdage 2023 

Programmet annonceres løbende her på siden, men du kan allerede nu læse mere om de mange spændende oplægsholdere og programpunkter. Vil du læse om folkefestivalerne og kampagnen, så kig på visamles.dk.

 

PROGRAM

Kl. 10 –15.00 - Sceneprogram

Gertrud Højlund guider os igennem en spændende dag med blandt andre Tor Nørretranders og Jane Sandberg, Anders Ladekarl og Olav Hesseldahl.

 

Kl. 15.00 – 18.00 - Breakout sessioner og ekskursioner

En lang række boligorganisationer har budt ind med spændende oplæg, workshops og ekskursioner til områder i nærheden. Her kan du høste gode erfaringer og hente inspiration med hjem inden for temaerne:

  • Nye veje i beboerdemokratiet
  • Koblingen mellem forening og forretning
  • Bæredygtige fællesskaber
  • Trivsel for alle
  • En grønnere almen sektor
  • Byer i balance

Der åbnes for tilmelding til de mange breakouts og ekskursioner ultimo juni. 

kl. 19.00 - 00.00 - Festmiddag og underholdning

Glæd jer til en lækker middag med et sjovt og varieret underholdningsprogram. Se hvem der modtager årets stjernepriser, hør sanger og guitarist Rikke Thomsen opføre sine sønderjyske sange, grin med når improteatergruppen Specialklassen viser os den almene sektor udefra og dans til Jørgen De Mylius’ sprøde DJ-toner.

Bliver I til søndag?

BL 9. kreds tilbyder to udflugter søndag den 1. oktober. En går til Brøndby og Rødovre og den anden til Albertslund, og på begge udflugter møder med beboere og ser aktiviteter, som samler lokalt.

Sekretariatet vil desuden sørge for at foreslå en række ture, man kan tage på egen hånd søndag formiddag inden hjemrejse. 

Der er et begrænset antal pladser. Tilmelding til de to udflugter åbner, når programmet er klar.

MØD OPLÆGSHOLDERNE

Gertrud Højlund vil guide os alle igennem en dag med spændende oplæg, workshops og ekskursioner, med masser af ny viden og samvær med kolleger fra hele landet inden vi går ombord i en dejlig middag med en bred vifte af fed underholdning fra scenen.

Gertrud Højlund, moderator

Vi glæder os til at have Gertrud Højlund som moderator på Almene Boligdage på Tivoli Hotel. Hun vil med sikker hånd styre os igennem det spændende program. Gertrud Højlund arbejder som vært på TV2 News. 

Anders Ladekarl, generalsekretær for Dansk Røde Kors

Anders Ladekarl er generalsekretær for Dansk Røde Kors. Du kan opleve ham til Almene Boligdage i en panelsamtale med bl.a. Olav Hesseldahl om, hvor frivilligheden er på vej hen, og hvad nye engagementsformer betyder for frivilligt engagement og foreningslivet. Anders Ladekarl er generalsekretær for Dansk Røde Kors.

Olav Hesseldahl, stifter og leder af Grundlovsfesten

Olav Hesseldahl er stifter og leder af Grundlovsfesten. Du kan opleve ham til Almene Boligdage i en panelsamtale med bl.a. Anders Ladekarl om, hvor frivilligheden er på vej hen, og hvad nye engagementsformer betyder for frivilligt engagement og foreningslivet.

Tor Nørretranders, forfatter

Tor Nørretranders er faglitterær forfatter og debattør. Til Almene Boligdage kan du høre ham i en samtale med Jane Sandberg om, hvorfor fællesskaber er vigtige, og hvilken rolle civilsamfundet har i den forbindelse.

Jane Mylenberg Sandberg, museumsdirektør

Jane Mylenberg Sandberg er Museumsdirektør på Enigma og tidligere formand for Brobyggerne. Du kan på Almene Boligdage høre hende i en samtale med Tor Nørretranders om udviklingen i vores måde at bruge fællesskaber på, og hvordan kulturen kan bringes ind i etableringen af fællesskaber på tværs af befolkningsgrupper og samfundslag.

Specialklassen

Danmarks mest toptunede prisvindende impro comedy gruppe. De tre venner Gatti, Leffe og Ras udgør comedygruppen Specialklassen. De giver på Almene Boligdage publikum et satirisk break fra ordentlighed, struktur og moralsk forventning. De skaber sjove og underholdende sketches, sange, jokes, og punchlines. En aften om jer, for jer!

Rikke Thomsen, sanger og guitarist

Mojn! Glæd dig til at høre sanger, sangskriver og guitarist Rikke Thomsen, når hun optræder på Almene Boligdage med sange om hjemstavn, udlængsel, drømme, venskab og svigt – på sønderjysk. Rikke Thomsen kan minde om Allan Olsen i tonefald. Hun kan være både melankolsk og eftertænksom, men også give den gas. Teksterne tager bl.a. udgangspunkt i barndomsbyen Blans mellem Sønderborg og Aabenraa – sange med historiefortællinger om længsel på én gang både tilbage og væk til lillebysamfundet med 517 indbyggere. Som en anmelder har skrevet: "Er do tumpe, Rikke Thomsen ka' syng!".

Jørgen de Mylius, dj og radio- og tv-vært

Manden er en legende i dansk musikhistorie og du kan opleve ham og dj Peter Christensen til Almene Boligdage, hvor de spiller udødelige hits sidst på aftenen. Han vil bl.a. spille musik fra 80'erne. Noget som han er specialist i og kendt for, da han i sin tid lavede programmet 'Eldorado' på DR. Jørgen de Mylius er fortsat ekstrem aktiv og sender fortsat 8-10 timers radio om ugen på P5. Og havde i januar 60 års jubilæum på DR!

Vi samles

Temaet for Almene Boligdage er i 2023 engagement, demokratisk deltagelse og fællesskab under overskriften Vi samles. 

Med Vi samles sætter vi fokus på, hvordan du og jeg kan gøre en forskel – sammen. For når vi engagerer os i hinanden og i vores lokalområde, er vi med til at styrke hverdagsdemokratiet og fællesskabet, der hvor vi bor.

Læs mere om de fem folkefestivaler i Roskilde, Svendborg, Aalborg, Silkeborg og Varde og Vi samles-kampagnen på www.visamles.dk.

Overnatning til Almene Boligdage?

Overnatning
Der ligger mange hoteller i området tæt på Tivoli Hotel i København

Tivoli Hotel (BL har indhentet mindre rabat på værelserne).
Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade
Cabinn Copenhagen
Cabinn City
Next House Copenhagen
Hotel Copenhagen Island
Scandic Kødbyen

Praktisk information:

Konference: Almene Boligdage 2023

Hvornår: 30. september (09:00 – 00:00)

Sted: Tivoli Hotel

Arni Magnussons Gade 2

1577 København

Tilmelding til konferencen på Tivoli Hotel

Se beliggenhed på kortet her

Oprettelse: 01.11.2022 | Sidst opdateret: 21.05.2023

Sideansvarlig: Kristoffer Friis Sørensen

Søger du bolig? - Klik her