Social mobilitet gennem uddannelse

Vi har igennem en årrække været særligt optaget af, at hvilke karakterer børn, der er bosiddende i en almen bolig, opnår ved deres afgangseksamen i 9. klasse i dansk og matematik.

 

Dette hænger sammen med, at forældres ressourcer og sociale faktorer spiller en vigtig rolle for, hvordan børn klarer sig i skolen. Af alle børn, som vokser op med forældre uden for arbejdsmarkedet, bor hele 55 % af disse børn i almene boliger.

 

At klare sig godt i skolen er vigtigt, fordi éns grundskolekarakterer er tæt forbundet med sandsynligheden for at fortsætte på en ungdomsuddannelse og efterfølgende komme i beskæftigelse, og den tendens skærpes kun i de kommende år.

 

De unge i den almene sektor klarer sig desværre dårligere end unge i resten af landet, når vi taler om deres præstationer i folkeskolen. Derfor har BL indgået et samarbejde med Area9 Lyceum om den digitale læringsplatform Mod På Matematik. Læringsplatformen er målrettet børn i 6. klasse, som er fagligt udfordrede i matematik. Centralt i konceptet er at der afprøves nye metoder til at motivere børnene og de belønnes for deres indsats og ihærdighed i platformen. Projektet gennemføres i tæt samarbejde med de deltagende boligorganisationer og boligsociale helhedsplaner, der i praksis implementerer metoden som et ’lommepengejob’.


Læs også: 

Om almene boliger
Vi bygger huse og udlejer uden at tjene på det
Vi huser alle og drager omsorg for vores beboere
Vi går op i at passe på klima og miljø

Søger du bolig? - Klik her