Husleje

Huslejen i almene boliger er omkostningsbestemt og er generelt lavere end på private udlejningsboliger.

Billede af BL_Tingbjerg_111018_019.jpg

Median husleje fordelt på boligstørrelse

Huslejen i almene boliger er omkostningsbestemt, og det betyder, at huslejen dækker over udgifterne til at bygge og drive boligerne. Der skal ikke være noget overskud i boligafdelingen. Det er med til at sikre et relativt lavt huslejeniveau.

Median huslejen i en almen familiebolig under 50 kvm. er ca. 3.100 kr., mens den for en almen familiebolig over 85 kvm. er ca. 6.700 kr.

Gennemsnitlig årlig husleje pr. kvm i almene boliger fordelt på kommuner

Der er regionale forskelle i huslejeniveauerne i almene boliger på tværs af kommuner. Den gennemsnitlige årlige husleje pr. kvm spænder ca. fra 690 kr. - 1.160 kr. Huslejeniveauerne er generelt højere i Hovedstadsområdet og i det øvrige Sjælland, mens huslejen generelt er lavere i kommuner i Vest- og Sydjylland. 

Husleje i almene og private lejeboliger

Huslejen på almene boliger er generelt lavere end på private udlejningsboliger. På landsplan er huslejen på en almen familiebolig opført i år 2000 og frem i gennemsnit 957 kr. pr. kvm. mens det for private udlejningsboliger er 1.326 kr. pr. kvm.

Boligerne med den højeste husleje findes i København, hvor huslejen på de nye private udlejningsboliger er 23 pct. højere end landsgennemsnittet, mens huslejen på de nye almene boliger i København er 19 pct. højere ift. landsgennemsnittet.

Læs også: Hvad er en almen bolig

 

Huslejeudvikling i almene boliger

Huslejen i den almene boligsektor er i løbet af de seneste 5 år i gennemsnit steget med 1,43 pct. årligt.

Kilde: BL's egne beregninger pba. Landsbyggefondens Huslejestatistik 2022, Statistikbanken\BOL101 og Boligstat.dk. 

Fil

Download dataen bag figurerne her

Download

Søger du bolig? - Klik her