Husleje

Huslejen i almene boliger er omkostningsbestemt og er generelt lavere end på private udlejningsboliger.

Billede af BL_Tingbjerg_111018_019.jpg

Median husleje fordelt på boligstørrelse

Huslejen i almene boliger er omkostningsbestemt, og det betyder, at huslejen dækker over udgifterne til at bygge og drive boligerne. Der skal ikke være noget overskud i boligafdelingen. Det er med til at sikre et relativt lavt huslejeniveau.

Median huslejen i en almen familiebolig under 50 kvm. er ca. 3.000 kr., mens den for en almen familiebolig over 85 kvm. er 6.400 kr.   

Gennemsnitlig årlige husleje pr. kvm i almene boliger fordelt på kommune

Der er regionale forskelle i huslejeniveuaerne i almene boliger på tværs af kommuner. Den gennemsnitlige årlige husleje pr. kvm spænder fra 670 kr. - 1.130 kr. Huslejeniveauerne er generelt højere i Hovedstadsområdet og i det øvrige Sjælland, mens huslejen generelt er lavere i kommuner i Vest- og Sydjylland. 

 

 

Husleje i almene og private lejeboliger

Huslejen på almene boliger er generelt lavere end på private udlejningsboliger. På landsplan er huslejen på en almen familiebolig opført i år 2000 og frem i gennemsnit 932 kr. pr. kvm. mens det for private udlejningsboliger er 1.221 kr. pr. kvm. 

 

Boligerne med den højeste husleje findes i København, hvor huslejen på private udlejningsboliger er knap 26 pct. højere end landsgennemsnittet, mens huslejen på almene boliger er godt 19 pct. højere.

 

Læs også: Hvad er en almen bolig

Huslejeudviklingen i almene boliger

Huslejen i den almene boligsektor er i løbet af de seneste 4 år i gennemsnit steget med 1,35% årligt. 

 

 

 

Note: 2020-tal.

Kilde: BL's egne beregninger pba. Landsbyggefondens Huslejestatistisk 2020 og Boligstat.dk. 

 

 

 

 

Fil

Download dataen bag figurerne her

Download

Søger du bolig? - Klik her