Boligbyrde
Der er en variation i almene beboeres boligudgifter og indkomst efter familietype, socioøkonomisk status og geografi
Boligudgifter og indkomst hos beboere
Den såkaldte boligbyrde viser, hvor stor en del af den disponible indkomst, som anvendes til boligudgifter. Den er forskellig på tværs af almene boligtyper.
Generelt er boligbyrden størst hos ældre i almene ældreboliger, hvor den udgør 34 pct. af indkomsten efter skat. For almene beboere i familieboliger udgør huslejen generelt en mindre del af indkomsten og knap en fjerdedel. I almene ungdomsboliger er boligbyrden 29 pct.
Boligbyrde efter kommune
Der er regionale forskelle i den gennemsnitlige boligbyrde i almene boliger. Den gennemsnitlige almene boligbyrde er på 24 pct. og spænder fra 18 pct. til 34 pct. på tværs af kommuner.
Rådighedsbeløb og husleje efter familietype
Rådighedsbeløbet er den del af indkomsten, der er tilbage, når de faste udgifter er betalt. De faste udgifter dækker typisk over husleje, el-, vand og varmeregninger, forsikringer mv.
Rådighedsbeløb og huslejeniveau varierer efter faggruppe og familietype. Par med børn har i gennemsnit et højere rådighedsbeløb, indkomst- og huslejeniveau. Enlige uden børn har generelt et lavere rådighedsbeløb og indkomst, men også et lavere huslejeniveau.