Allan Werge er ny formand for BL

Den nye formand understregede, at det bliver nødvendigt at samarbejde bredt om de store udfordringer, der venter.

BL 02880

Foto: Med en overbevisende sejr blev Allan Werge valgt til ny formand for BL. Foto: Andreas Holm Hansen

Denne nyhed er fra 08. juni 2022. 

Valget blev i formiddag afgjort på Hotel Nyborg Strand, hvor 183 stemmeberettigede delegerede på BL – Danmarks Almene Boligers ordinære repræsentantskabsmøde afgjorde, hvem der de næste to år står i spidsen for BL ­– Danmarks Almene Boliger. Allan Werge blev valgt med 118 stemmer.

Der var i alt tre kandidater til formandsposten. Udover Allan Werge var også Camilla Hegnsborg fra BL's 1. kreds og Poul Rasmussen fra 11. kreds opstillet.  
Om Allan Werge

56-årige Allan Werge er direktør for Al2bolig i Aarhus. Oprindeligt var han mejerist i Vestjylland. Men begyndte at læse statskundskab ved Københavns Universitet, hvor han i 2002 blev færdiguddannet. Han er formand for BL’s 5. kreds, der dækker Aarhus.


Med den klare sejr gik Allan Werge med det samme i gang med at samle den almene sektor.


”Jeg vil være samlende formand for alle,” sagde han.


Den nye formand understregede, at det bliver nødvendigt at samarbejde bredt om de store udfordringer, der venter.


”I København er der bugnende ventelister og reelt byggestop. Andre steder er der tomme boliger og lejeledighed. Dertil kommer blandt andet vores ansvar for at støtte de psykisk syge, vi har boende. Vi skal også tage vores ansvar for at finde løsningen på de globale klimaproblemer,” sagde han. 

Læs om BL's formandsvalg 2022

Læs også afskedsportræt med BL's tidligere formand, Palle Adamsen

Om processen

På sommerens repræsentantskabsmøde i 2021 meddelte BL’s daværende formand for BL – Danmarks Almene Boliger, Palle Adamsen, at han ikke ønskede genvalg, når han året efter skulle stille sit mandat til rådighed. På et bestyrelsesmøde i september blev det besluttet at nedsætte et udvalg, der skulle forberede det kommende formandsvalg.

Medlemmerne af BL’s repræsentantskab blev spurgt, om de kunne være interesserede i at opstille som formand for BL, eller om de kunne anbefale egnede kandidater. Der blev også taget kontakt til et professionelt rekrutteringsfirma, der blandt andet skulle afsøge, om der eventuelt også var kandidater uden for de kendte kredse.

Oprettelse: 08.06.2022 | Sidst opdateret: 19.10.2023

Sideansvarlig: Regnar M. Nielsen

Søger du bolig? - Klik her