Se ny BBC-film om de almene boliger i Danmark

Den britiske public service-broadcaster BBC har lavet en kortfilm om de danske almene boliger. Se den her. 

Billede af Bbc Brand Film

Denne nyhed er fra 28. september, 2021. 

Den britiske public service-broadcaster BBC har lavet en kortfilm om de danske almene boliger.

BBC blænder inden længe op for en række kortfilm om betalelige boliger i Europa.


Særligt i storbyerne er de kraftigt stigende boligpriser et stort emne. Det gælder hele Europa.


Bestemte samfundsgrupper har stadig sværere ved at finde en bolig der er til at betale, og her er social housing og affordable housing en del af løsningen.


Filmene stiller skarpt på de mange måder, vi bor på rundt omkring i Europa, hvor social housing udgør et vigtigt alternativ til det private marked. Filmen indgår i serien Building Communities, som er produceret af BBC Story Works.


Den danske måde at gøre tingene på belyses også i en ny film, som BBC har lavet i samarbejde med BL – Danmarks Almene Boliger.


Den lille film på omkring 4 minutter forklarer vores boligmodel, som er missundet i andre lande, vores model for finansiering og de løsninger, vi har for at skabe hjem til mennesker uden penge til at leje privat eller købe egen bolig.

Stolt at præsentere de danske almene boliger

I filmen besøger kameraholdet fra BBC bl.a. boligområdet Aalborg Øst.


Vi møder den 26-årige psykologistuderende Marie, der bor med sin kæreste og baby i bydelen.


I filmen møder vi også Jeanet Kaptain, som er leder af det boligsociale arbejde i Aalborg Øst og ansat hos Himmerland Boligforening. Hun fortæller om boligområdet og de projekter og tiltag, der hver dag skaber en social sammenhæng i området - og er med til at sørge for at flere af beboerne har det godt.


Idéen omkring filmene er opstået i dialog med Housing Europe, som er den europæiske paraplyorganisation for 45 nationale og regionale udbydere af sociale, almene eller offentlige lejeboliger i 24 forskellige lande.


BL's administrerende direktør, Bent Madsen, der også er præsident for Housing Europe, udtaler:


"Filmene fra BBC viser, hvor vigtige de almene boligsektorer er over hele Europa for at sikre velfungerende byer og boligmarkeder. Det er der politisk en større og større opmærksomhed på at sikre blandede byer også som grundlag for den samfundsmæssige vækst."


Housing Europe
 vil bruge filmene til den politiske interessevaretagelse over for Europa-Parlamentet og til en række Housing Europe-events i 2022 og 2023.


Også boligorganisationen DAB har fået lavet en film, der forklarer beboerdemokratiet for et bredere publikum. DABs film kan ses her.


Herhjemme vil filmen blive stillet til rådighed for landets boligselskaber og beboerdemokrater i de 11 kredse.

Læs også BL Informerer

Oprettelse: 28.09.2021 | Sidst opdateret: 19.10.2023

Sideansvarlig: Kristoffer Friis Sørensen

Søger du bolig? - Klik her