Nyt udspil: 10 milliarder kroner til mere alment byggeri

Billede af 20211012 124312 L 128Mb

Foto: Olafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix

Denne nyhed er fra 12. oktober, 2021. 


En god dag for den almene sektor. Det mener bestyrelsesformand i BL - Danmarks Almene Boliger, Palle Adamsen. Frem mod 2035 kan der blive opført i alt 42.000 nye almene boliger. 

Regeringen vil bruge 10 milliarder kroner fra Nybyggerifonden, der er en del af Landsbyggefonden, til at bygge nye almene boliger.


Regeringen vil med midlerne fra Nybyggerifonden etablere ’Fonden for blandede byer’, som frem mod 2035 skal »sikre, at der kan bygges endnu flere almene boliger fremadrettet«.


Hovedlinjerne i udspillet følger de anbefalinger, som BL og den almene sektor selv var med til at formulere i ministeriets arbejdsgruppe om ”Flere almene boliger”. Regeringen har med andre ord lyttet til den almene sektor.


Udspillet får ros fra bestyrelsesformand i BL - Danmarks Almene Boliger, Palle Adamsen.


”I dag er en god dag for den almene sektor. Det skyldes, at regeringen med en langsigtet plan vil investere markant i almene boliger i særligt de store byer. Det vil bidrage væsentligt til at sikre, at de større danske byer bliver mere blandede og kommer til at have flere boliger, der er til at betale. Det vil vi i BL gerne kvittere for. Samtidig er det glædeligt, at Nybyggerifonden bruges til netop det, den er tiltænkt: opførsel af almene boliger, der er til at betale,” siger Palle Adamsen.


Han mener dog, at det er vigtigt at de større byer ikke får al opmærksomheden:


”Det er selvfølgelig vigtigt, at man ikke glemmer den meget store del af Danmark, der ligger uden for de store byer. Der er også påtrængende behov for ordentlige og betalige boliger her.”


Læs mere om udspillet her på Fagbladet Boligen:

10 milliarder til nye almene boliger
Nyt udspil: Flere studieboliger, men ingen løfter om flere ældreboliger

 

Download udspillet: Tættere på II - Byer med plads til alle
Oprettelse: 12.10.2021 | Sidst opdateret: 19.10.2023

Søger du bolig? - Klik her