Grunduddannelsen - et godt fundament når du arbejder med almene boliger

Med grunduddannelsen får du det solide overblik over den almene boligsektor. Denne gang blev det afholdt i Aarhus, og her kan du få et hurtigt indblik i, hvordan det er at være med som deltager.

Billede af Udvalgt1beskaaret

Af Cecilie Grivne Høier

 

”Hvad gør man, hvis man pludselig finder ud af, at en beboer har etableret en udestue?” spørger Anni Pedersen, juridisk konsulent i BL, ud i lokalet.

 

Det er sidst i februar måned, og mødelokalet i Aarhus er fyldt med deltagere fra rundt om i landet.

 

De fleste er nye i branchen. Enkelte andre har arbejdet med almene boliger i flere år. De kommer fra vidt forskellige steder og stillinger. Men de er alle deltagere på Grunduddannelsen, og dagens temaer omhandler råderet, tilsyn og beboerklagenævn.

 

Der er lidt lavmælt latter ved tanken om en smugbygget udestue, men ellers går debatten hurtigt frem. Mens der bliver diskuteret, bringer deltagerne eksempler og problematikker fra deres egen hverdag i spil, og de bliver vendt sagligt af de andre i lokalet, der alle har hver deres individuelle kompetencer at trække på.

 

”I løbet af de otte undervisningsdage kommer vi omkring mange forskellige temaer, som alle er vigtige at have kendskab til uanset faglig baggrund,” forklarer kursusleder og konsulent i BL, Nana Juul. ”De er væsentlige i forhold til at kunne forstå egne såvel som andre kollegaers daglige arbejdsopgaver.”

 

Siden uddannelsen startede for en måned siden, har de allerede dækket emner som f.eks. beboerdemokrati, udlejningsregler, persondata, økonomi samt ind- og fraflytninger. Foran dem venter fokusområder som nybyggeri og renovering, samfundsansvar, boligsocialt arbejde og den almene sektors fremtid.

 

”Det, jeg tager med mig fra grunduddannelsen, er helt klart en rigtig god og bred viden om den almene sektor,” fortæller Charlotte Schjødt Jensen, der er udviklingskonsulent i AL2Bolig, og tilføjer, ”og så et super godt netværk.”

 

Det kan Nana Juul også nikke genkendende til. ”Jeg oplever, at fordi det første modul er et internat, og kursisterne så mødes løbende hen over 7 uger mere, så opbygges der er stærkt netværk med en høj grad af videndeling og erfaringsudveksling.”

 

Efter planen starter grunduddannelsen op igen sidst i september – naturligvis med forbehold for coronakrisen – denne gang i København.


Læs mere om almene boliger her

Vil du vide mere?

 

Er du interesseret i at høre mere om grunduddannelsen, kan du læse mere på bl.dk eller kontakte konsulent Nana Juul (nju@bl.dk) eller kursuskonsulent Birgitte Foged Christensen (bfc@bl.dk).

 

BL’s Grunduddannelse finder sted 2 gange årligt, én i Vest og én i Øst.

Det næste forløb i Øst finder sted i København og starter op med internat den 22.-23. september 2020.

Det næste forløb i Vest finder sted i Aarhus og starter op med internat den 19.-20. januar 2021.

 

Læs mere og tilmeld dig her


Søger du bolig? - Klik her