Kort: Renoveringer skaber jobs i en krisetid. Tjek din egen by

Billede af Kort

Nu kan du selv se, hvor mange almene boliger i din kommune, der venter på at blive renoveret med penge fra Landsbyggefonden.


BL’s nye kort viser, hvordan de 72.000 boliger i køen ligger spredt ud over hele landet.


Læs også: Måtte flytte efter 40 år: Renovering kom for sent

Renoveringerne er næsten alle sammen klar til at blive udført, men for tiden har Landsbyggefonden ikke lov til at bruge de penge, det kræver. Det er politikerne i Folketinget, der bestemmer, hvordan Landsbyggefondens penge skal bruges.

Haderslev er en af de mørkerøde kommuner på BL’s kort. Det er de kommuner, hvor flest boliger står i kø.

Haderslevs borgmester mener, at det giver god mening at sætte gang i flere renoveringer af almene boliger for at skaffe jobs efter corona-krisen.


”Det er langsigtet, det er rigtigt godt, det er tiltrængt, og så er det den slags investeringer i vores samfund, som er stabile,” siger H.P. Geil, borgmester i Haderslev Kommune, hvor han er valgt for Venstre.


Læs også:
Syg bolig: René fik fik dobbelt dosis medicin


Hvem femte bolig står i kø

Kommunen har over 1.000 almene boliger, der venter på at blive renoveret. Det svarer til hver femte almene bolig. Boligerne ligger blandt andet i Haderslev og Vojens.

”Det er jo byggerier, som strækker sig over flere år. Det er noget, der kan styre beskæftigelsen, og derfor er det interessant,” siger H.P. Geil.

Han frygter, at man endnu ikke har set, hvor mange der vil miste deres arbejde som følge af corona-krisen.

”Jeg kan kun tilslutte mig, at man fra regeringens side kigger på alle de muligheder, der ikke er udtømt, hvor der er nogle midler, og hvor man ikke skal ud og låne en hel masse,” siger borgmesteren.

 

Søger du bolig? - Klik her