Vi søger en erfaren jurist til BL’s juridiske funktion

I BL har vi travlt med rigtig mange spændende opgaver, og vi har brug for flere gode kræfter. Til BL’s juridiske funktion søger vi derfor en dygtig jurist med et godt kendskab til det almene boligområde og den omfangsrige almene boliglovgivning til et alsidigt og udviklende job, hvor du kommer til at gøre en forskel.

Ansvarsområder og arbejdsopgaver
Som jurist i BL bliver du medansvarlig for det juridiske arbejde i BL, herunder fortolkning og formidling af den lovgivning og retspraksis som er særlig for det almene boligområde – fra udlejnings- og fraflytningsregler til parallelsamfundspakke, digital post og de midlertidige regler på boligområdet på grund af COVID-19. Du kommer også til at arbejde med andre områder som f.eks. persondata, byggeri, energi og grøn omstilling mv. En del af disse områder reguleres i EU-lovgivning, som også fylder i vores arbejde.  

Det daglige arbejde består bl.a. i juridisk rådgivning af BL’s medlemmer, kollegaer og ledelse, udarbejdelse af høringssvar til styrelser og ministerier, vurdering af lovforslag og orientering om ny lovgivning, deltagelse i både interne og eksterne arbejdsgrupper og udvalg samt udarbejdelse af notater til BL’s bestyrelse og forretningsudvalg.

Du vil blive en del af BL’s juridiske hotline, der hver dag er åben for henvendelser – både telefonisk og på mail – fra BL’s medlemmer. Du vil også blive en del af BL’s konsulentteam, der underviser på BL’s kurser.

Du vil komme i kontakt med mange forskellige mennesker - fra BL’s medlemmer og beboervalgte i almene boligafdelinger til embedsmænd i ministerier og styrelser samt juristkollegaer på tværs af branchen og kollegaer i BL’s øvrige afdelinger og resten af direktionssekretariatet.


Vi ser gerne, at du

  • er uddannet cand.jur
  • har et godt kendskab til det almene boligområde og med erfaring fra en almen boligorganisation eller - administration, relevant ministerie, kommune, advokatkontor eller lignende
  • kan arbejde selvstændigt og finde det rette lovgrundlag til vurdering af sager og opgaver
  • kan formidle og redegøre for lovgivning på en overskuelig og inspirerende måde
  • vil bidrage til BL’s fortsatte udvikling, særligt inden for det juridiske område
  • kan være en god repræsentant for BL i forskellige fora
  • trives i en politisk organisation med mange bolde i luften
  • kan lide at arbejde i en mindre organisation, hvor vi løfter i flok og bidrager til et godt socialt arbejdsmiljø

Arbejdssted og -forhold
Din arbejdsplads vil være i BL i Boligselskabernes Hus, Studiestræde 50, 1554 København V, hvor også Landsbyggefonden og Byggeskadefonden har til huse. Du kommer til at være en del af BL’s juridiske funktion, der er en del af BL’s direktionssekretariat. Juridisk Funktion består af tre juridiske konsulenter, en stud.jur. og en chefjurist. Vi er kendetegnet ved engagement, arbejdsglæde, godt humør og altid imødekommende kollegaer – ligesom resten af organisationen.

Du kan forvente rejseaktivitet på ca. 10-12 dage årligt, hovedsageligt dagsture til vores kontor i Aarhus og rundt i resten af landet i forbindelse med bl.a. undervisning.

Der er tale om en fuldtidsstilling med løn efter aftale i henhold til overenskomsten mellem BL og Fællesklubben i Boligselskabernes Hus. Vi opfordrer alle kvalificerede ansøgere til at søge stillingen, uanset køn, alder, etnicitet, politisk og religiøs overbevisning

Yderligere information
Du kan få mere at vide om stillingen hos chefjurist Sanne Steen Petersen på tlf. 22 20 87 73 eller ved at skrive til spe@bl.dk

Ansøgning og samtaler
Vi skal have din ansøgning senest fredag den 22. januar 2021 kl. 12, og forventer at afholde samtaler i slutningen af januar og starten af februar. Tiltrædelse sker den 1. april 2021 eller efter nærmere aftale.
Din ansøgning skal sendes til hr@bl.dk.

BL behandler personoplysninger i forbindelse med rekruttering. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.

BL – Danmarks Almene Boliger
BL er interesse- og brancheorganisation for de almene boligorganisationer i Danmark. I alt er vi ca. 500 boligorganisationer, der tilsammen råder over en halv million hjem. Vores hjem er overkommelige i pris og rummer gamle og unge, familier og handicappede. De, der har det svært, og de, der har det nemmere. Et-, to- og tre-sprogede. Vores hjem er kort sagt bæredygtige både økonomisk og socialt. For fællesskabet og for den enkelte

Læs mere om BL her på BL.dk eller find os på LinkedIn.

Søger du bolig? - Klik her