BL hovedtaler på stor europæisk konference om betalelige boliger

Du kan også være med, når Housing Europe torsdag sætter fokus på de sociale værdier omkring betalelige boliger i Europa.

Billede af No Price Tag

Huspriserne stiger i de store byer og den økonomiske ulighed mellem storbyen og de mindre byer bliver større og større.


Over hele Europa er der udfordringer med betalelige boliger.

Det er i dét lys, at Housing Europe torsdag 15. oktober afholder dens årlige konference, som har stor opmærksomhed i EU, hvor der i disse år er ekstra stor fokus på almene boliger, renoveringer og klimatiltag. 


Titlen på konferencen, som i år foregår online, er ’Forget about the price tag! Let’s talk about the social value of housing’ og du kan også deltage ganske gratis her. 


BL’s direktør Bent Madsen
, som netop er valgt som ny præsident for Housing Europe, er en af hovedtalerne på konferencen som arrangeres i samarbejde med endnu et Housing Europe-medlem, Scottish Federation of Housing Associations (SFHA).

Konferencen byder på flere prominente talere: Lederen af Det Skotske Nationalist Party (SNP) og first minister, Nicola Sturgeon og Angel Gurría, OECD's generalsekretær, er blandt de mange oplægsholdere. Der er desuden paneldebatter om boligområder i forandring og betalelige boliger.


Housing Europe er en uafhængig interesseorganisation for social housing i Europa. Konferencen sætter fokus på de værdier, der er med til at binde boligområderne sammen, men også på de store udfordringer, man står overfor.

#Nopricetag General

Beslutningstagere, lejere og udlejere er med

På konferencen deltager politiske beslutningstagere, økonomer, forskere, arkitekter, lejere og udlejere. Ideen er at udveksle den nyeste viden, som kan udmøntes i politiske forslag og initiativer. Der deltager over 200 i konferencen.


BL er glade for at deltage i det internationale og vigtige arbejde for bedre boliger til flere. OECD søger bl.a. inspiration i den danske model for almene boliger til videre udbredelse. Samarbejdet med OECD om boligpolitik er vigtigt både fagligt og politisk, da OECD også udarbejder nationale anbefalinger til den økonomiske politik.

Hele programmet med oplægsholdere kan læses her

Fakta om Housing Europe

Housing Europe er paraplyorganisation for 45 nationale og regionale organisationer, som tilsammen repræsenterer 43.000 udbydere af sociale, almene eller offentlige lejeboliger i 24 forskellige lande med over 27 millioner boliger svarende til 11 procent af alle boliger i EU.

BL er medlem og har formandskabet. 

Oprettelse: 12.10.2020 | Sidst opdateret: 12.10.2020

Sideansvarlig: Kristoffer Friis Sørensen

Søger du bolig? - Klik her