Nyt musikalbum med unge fra almene boligområder

Musikalbummet Pumapunk er indspillet af unge i almene boligområder og er et samarbejde mellem Turning Tables Danmark og BL.

Billede af Pumapunk

For første gang nogensinde i dansk børnekultur-historie udkommer der et musikalbum med børn og unge fra de almene boligområder i hele landet. 

 

Det er organisationen Turning Tables Danmark, der i samarbejde med BL - Danmarks Almene Boliger siden marts 2019 er rejst landet rundt og besøgt seks boligområder med deres mobile container-musikstudie og professionelle musikinstruktører.


Albummet hedder Pumapunk og udgives digitalt på alle streamingtjenester fredag d. 31. januar 2020 og kan sammenlignes med ”Kattejammer Rock” for dem, der kan huske det.

 

Hvert boligområde har haft besøg i mellem tre og seks uger og har inddraget børn og unge, der havde lyst til at være med til workshops inden for film, foto og musik. De seks boligområder er: Høje Gladsaxe, Brøndby Strand, Æblehaven i Roskilde, Aalborg Øst, Nørager/Kærhaven i Sønderborg og Tingbjerg.

 

Resultatet er blevet til albummet Pumapunk. Pumapunk udgives digitalt på alle streamingtjenester fredag d. 31. januar 2020.


Navnet Pumapunk rummer en subtil reference til klassikeren ‘Kattejammer Rock’ fra 1976, hvor børn og unge fra Vesterbro Ungdomsgård bl.a. sang ‘Her i vores gård’ om livet på Vesterbro. Derudover refererer titlen til den vilde og positive energi, som Turning Tables Danmark har mødt hos de unge i boligområderne. Unge, der gør tingene på deres måde - uden at vente på et Danmark, der har travlt med at tale dem ned. 

 

Albummet består af 13 sange, og det er børnene og de unge selv, der har skrevet teksterne, som repræsenterer stærke historier om livet i boligområderne - på godt og ondt

 

Tematisk spænder det bredt: fra kærlighed og venskab, til det at miste en bror i et bandeskyderi - eller bare det at have det sjovt på legepladsen i gården. Alt sammen ærlige, overraskende og rørende historier, som giver et unikt indblik i en del af Danmark, som mange taler om, men som få reelt kender til. Børnene er i alderen 8 – 17 år

 

”Gennem vores kreative arbejde med børn og unge og via musik, film og foto er vi i den grad kommet ind under betonen på boligområder som fx Brøndby Strand, Tingbjerg og Aalborg Øst. Mellem blokkene bobler den vildeste positive energi, som simpelthen har taget røven på os. Vi oplever en stolthed i børnene over at være fra deres kvartere - noget der tydeligt kommer til udtryk, når fx Idris på 11 år synger “2660 Brøndby Strand det er kun mine rim, der sætter byen i brand”, eller når Mafa, Shadi og Amisi på ni år kækt synger om Aalborg Øst; deres hjem,” siger Martin Højland, der er grundlægger og leder af Turning Tables Danmark.

 

Læs også: Hvad er en almen bolig?

Pressekontakt:

Line Bilenberg, 20710494, line.bilenberg@gmail.com  
Michael Thorberg, presseansvarlig, BL, 40356672, mith@bl.dk,

 

OM TURNING TABLES DANMARK

Turning Tables Danmark er en lille NGO, der arbejder for at styrke unges livssituation i Danmark. Med film, foto og musik som kreative værktøjer, skaber organisationens kreative instruktører frirum, hvor unge lærer nye færdigheder, opbygger selvværd, deler oplevelser i positive fællesskaber og sætter ord og billeder på deres frustrationer, drømme og håb. 

Turning Tables Danmark har årelang erfaring med aktiviteter for udsatte børn og unge og stor erfaring med at samarbejde med forskellige aktører indenfor det sociale og kulturelle felt. Turning Tables Danmark er en del af den internationale organisation Turning Tables, der blev grundlagt i 2009. Den danske afdeling begyndte sit arbejde i foråret 2016 og ledes af medlemmer fra Den Sorte Skole, NEXØ og Patchanka. 

Læs mere her: www.turningtables.dk

 

OM BL – DANMARKS ALMENE BOLIGER

BL - Danmarks Almene Boliger er interesse- og brancheorganisation for cirka 530 almene boligorganisationer. BL arbejder for deres medlemmers og beboernes interesser ved at søge indflydelse på den almene boligsektors udvikling både økonomisk, teknisk og socialt.

 

Læs også: Hvad er en almen bolig

Søger du bolig? - Klik her