Kom til morgenmøde med BL og Altinget om verdensmålene

Ny perspektiver fra den almene boligsektor om mobilisering og ejerskab. Kom til morgenmøde 4. september. 

Billede af M6rt4myfq7ct8j9m2aec Jakegivens Sunset In The Park

Næsten en million personer, eller en sjettedel af Danmarks befolkning, bor i en almen bolig. I alt 575.000 lejeboliger fordelt på alt fra enfamilieshuse og rækkehuse til store lejlighedskomplekser og højhuse.

 

Der er et oplagt potentiale i, at den almene boligsektor, som en aktør i velfærdssamfundet, bruger Verdensmålene som strategisk ramme for arbejdet i de almene boligområder.

 

Altinget og Mandag Morgen inviterer i samarbejde med BL – Danmarks Almene Boliger til morgenmøde 4. september, hvor vi vil inspirere til løsninger og samarbejder med afsæt i erfaringerne fra den almene boligsektor. 

Det handler om nybyggeri og renoveringer, om driften af bygningerne og om det liv der leves i boligområderne. For på den måde kan man mobilisere tusindvis af beboere i arbejdet for en bæredygtig fremtid og opfyldelse af målene inden 2030. Dét vil nemlig kræve, at Verdensmålene omsættes til den lokale kontekst. 

 

Det handler om at gøre Verdensmål til hverdagsmål, så de bliver operationelle, virkelighedsnære og værdiskabende helt ned til den enkelte borger.

 

Vi tager pulsen på emner som foreningsdemokrati, mobilisering og lokalt ejerskab. Hvordan kan man som velfærdsaktør fungere som iværksætter for Verdensmålene? Og hvordan kan man måle på de fremskridt, der gøres i både organisationer og lokale foreninger?

 

Formiddagen er sammensat af en blanding af oplæg, liveinterview og debat.

Vi ser frem til et spændende debatmøde, hvor du får mulighed for at indgå i dialog om perspektiverne på Verdensmålene med inspiration fra den almene boligsektor. 

Moderator for arrangementet er direktør for Tænketanken Mandag Morgen, Jonas Keiding Lindholm.

 

Du kan tilmelde dig arrangementet her - det er gratis

Program

08.30: Ankomst med kaffe og morgenmad

09.00: "Hvad skal der til, for at nå Verdensmålene inden 2030?" v. Katherine Richardson, Professor, leder, Sustainability Science Centre, Københavns Universitet

09.20: "Ansvarlighed i den almene boligsektor anno 2020" v. Palle Adamsen, adm. direktør, Lejerbo, formand, Boligselskabernes Landsforening

09.40: "Lokal mobilisering og ejerskab - om at være en del af noget større" liveinterview med Carina Seifert, direktør i DAB og Katja Hillers, Bestyrelsesformand i Østjysk bolig

10.00: Networking og tak for i dag

Søger du bolig? - Klik her