Nye regler for ægtefællesammenføring bekymrer BL

Regeringen har indgået en aftale med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet om reglerne for ægtefællesammenføring.
Billede af Folketingssalen0022fFotograf_Henrik-Sorensen.jpg

En del af denne aftale er, at en række almene boligområder bliver underlagt særlige regler sådan at forstå, at bor man i disse områder, så kan man slet ikke komme i betragtning til få en ægtefælle familiesammenført til Danmark. Det er tale om i alt 40 boligområder, det vil sige, at der er tale om langt flere områder end dem, som står på regeringens liste over udsatte områder.

De 40 områder er defineret sådan, at de mindst to år i træk opfylder mindst to af fire af de krav, som kendes fra regeringens definition af udsatte områder. Og de fire krav man fokuserer på er: Tilknytning til arbejdsmarkedet, kriminalitet, uddannelse og bruttoindkomst. De 40 områder kan blandt andet ses på den opgørelse, som DR i dag offentliggør på deres hjemmeside.

 

BL’s administrerende direktør, Bent Madsen, er bekymret over den del af den ny aftale, som handler om særlige regler for de 40 boligområder:

 

”Vi er enige i et overordnet formål om, at vi skal arbejder mod socialt blandede byer og boligområder. Men vi er generelt imod, at man indfører negativ forskelsbehandling af mennesker på baggrund af, hvilken matrikel de bor på. Alle bør være lige for loven. Uanset hvor man bor. Nu ved vi ikke, hvad der præcist er i det kommende udspil fra regeringen om at komme parallelsamfund til livs, men vi er bekymrede, hvis man også der indfører love, som kun gælder for mennesker, der bor på bestemte adresser.”

Bent Madsen peger også på, at forskelsbehandlingen kan komme til at virke imod intentionerne i udspillet:

 

”Forlaget kan modvirke, at ressourcestærke personer flytter til området, netop fordi de stilles ringere juridisk i forhold til at få en ægtefælle til Danmark. På samme måde risikerer man, at de ressourcestærke flytter fra områderne, fordi de stilles juridisk ringere, end hvis de bliver boende.”

 

”Det centrale er at have fokus på socialt blandede boligområder, hvor flere er i beskæftigelse, og hvor der bygges videre på den forbedring i skoleresultaterne, som er set i de seneste år,” siger Bent Madsen.

 

På Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside kan man læse en pressemeddelelse om aftalen om ægtefællesammenføring, og selve aftaleteksten kan læses her.

Oprettelse: 03.01.2019 | Sidst opdateret: 25.07.2019

Sideansvarlig: Kristoffer Friis Sørensen


Søger du bolig? - Klik her