Almene boliger og statsministerens nytårstale

2018 blev for alvor skudt i gang på det boligpolitiske område, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin nytårstale fokuserede på behovet for at komme problemet med de såkaldte ’ghettoer’ i Danmark til livs.
Billede af collage_ghetto_fokus_2018.jpg

Kampen mod det, som statsministeren kalder huller på danmarkskortet. Emnet bliver med sikkerhed et af årets hede politiske emner. Mediefladen er allerede fyldt med emnet, der diskuteres af eksperter, politikere, boligfolk og beboere.

 

I BL anerkender man statsministerens fokus på at skabe endnu bedre boligområder og komme kriminaliteten til livs. Vi vil gerne indgå i en konstruktiv dialog og samarbejde om udfordringerne, som kommer i form at et udspil om parallelsamfund, som er annonceret til at komme i løbet af januar.

 

Retorikken var sine steder i nytårstalen ganske kontant, men det ændrer ikke ved det faktum, at statsministeren satte fokus på et meget vigtigt emne, som vi i sektoren har beskæftiget os med i årevis og med ganske gode resultater. Det er værd at hæfte sig ved, at regeringen går efter målrettede redskaber, som kun rammer parallelsamfundet og ikke alle de, som bor i almene boliger. Vi ved at kriminaliteten, også i de udsatte områder er faldende, og at 95 ud af 100 unge mennesker opfører sig ordentligt. 

Presseklip:

Dansk Byggeri: Ghetto-nissen flytter med
Debat: Vi kan ikke 'bare' løse problemerne ved at fjerne boligerne i de udsatte boligområder. Beboerne skal jo hve et nyt sted at bo, skriver direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.
Kilde: Altinget.dk

Regeringen kæmper med juraen i ghettoplan
Planen mod ghettoer blev aftalt i regeringen allerede før jul, men offentliggørelsen trækker ud på grund af juridiske problemer. Kristeligt Dagblad kan fremlægge aftalens 10 hovedpunkter. 
Kilde: Kristeligt Dagblad

S og SF lancerer nu fælles opgør mod ghettoer: »En underminering af vores samfund«
Med et forbud mod at flytte kommune i fem år, tvang over for flygtningefamilier og nedrivning af boligblokke vil Socialdemokratiet og SF parallelsamfund til livs. Det skal være slut med berøringsangst over for familierne, siger S-formand Mette Frederiksen. V-ordfører hilser udspil velkommen.  
Kilde: Berlingske

Læs hele udspillet: S-SF-udspil om parallelsamfund: 8 konkrete tiltag, der kan gøre op med parallelsamfund


Regeringens ambition om at gøre noget er nødvendig.
 Mere politi og en større forebyggende indsats i boligområderne er nødvendig: ”Det kan jo ikke være rigtigt, at et mindretal gør det utrygt for resten af dem, der bor i sådan et boligområde,” sagde Bent Madsen til TV 2. Kilde: TV2 News.

Nedrivning af boligblokke er et af de værktøjer, som statsministeren nævnte i sin nytårstale. Et værktøj, som den almene sektor allerede benytter og som f.eks. er sket i et område som Gellerup i Aarhus, hvor der anlægges en vej gennem området for at åbne området og sikre bedre forbindelse med resten af Aarhus. Kilde: Danske Kommuner

 

Grebet om parallelsamfund skal strammes, beboerne skal spredes, genhuses, og bygninger skal rives ned. Her giver fem personer råd til Løkke: Sådan løses problemerne i ghettoerne. Byudvikling, opgør med 'dem og os'-retorikken og fokus på indsatsen over for de unge er nogle af budene.  Kilde: DR Nyheder

 

Det er en hård kerne af kriminelle familier, der styrer de danske ghettoer, skrev Ekstra Bladet ovenpå en større baggrundsartikel fra Fagbladet Boligen. Kilde: Ekstra Bladet

 

Karaktererne stiger i de udsatte boligområder. Der er god grund til at fremhæve de positive historier. Bl.a. hos de unge spores der en markant skolefremgang. Bare i Tingbjerg er andelen af børn, der får minimum karakteren 4 i dansk, steget med 22 procent. Kilde: DR Nyheder

Oprettelse: 03.01.2019 | Sidst opdateret: 25.07.2019

Sideansvarlig: Michael Thorberg


Søger du bolig? - Klik her