BL med i folkebevægelsen for et demensvenligt Danmark

Livet med en demenssygdom kan gøre det sværere at gøre de ting man plejer, og alt for ofte kan det føre til isolation, ensomhed og utryghed for både dem der lever med sygdommen og deres familier.

Denne nyhed er fra 2017. 

90.000 danskere lider af demens. Flere end 400.000 danskere oplever demens som pårørende. Det forventes, at sygdomstallet vil eksplodere, og om 25 år vil 165.000 lide af den dødelige sygdom.

 

BL er – sammen med 10 andre organisationer - blevet medlem af Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark, som er igangsat af Demensalliancen. Demensalliancen er et samarbejde mellem Ældre Sagen, FOA, PenSam, Dansk Sygeplejeråd og Ergoterapeutforeningen om en fælles vision: Vi ønsker et demensvenligt Danmark, hvor ingen er alene med demens.

 

Sammen sætter vi nu fokus på, hvordan vi sammen i Danmark kan sætte endnu flere gode kræfter fri i lokalsamfundene landet over. Det skal ske ved at skabe konkrete redskaber, der kan bruges af alle som vil bidrage til et Demensvenligt Danmark.

 

Man kan læse meget mere om initiativet her


Søger du bolig? - Klik her