130 indstillinger til konkurrence om almene fagpriser

En ny konkurrence i den almene sektor i Danmark sætter fokus på de almene boligselskabers bidrag til samfundet inden for nybyggeri, renovering, drift, boligsocialt arbejde og beboerdemokrati.

Billede af carlsberg_humlehaven_2_full-window-size.jpg

Denne nyhed er fra 2017. 

Det er landets boligorganisationer, der lige nu deltager i konkurrencen ’Almene Fagpriser’ og kan indstille projekter, der skiller sig ud og skaber værdi. Indstillingsperioden er nu overstået og hele 130 projekter er indstillet.

 

”Hver dag arbejder landets boligorganisationer for at skabe gode vilkår for deres beboere. Vi vil med prisen gerne hylde den innovation, der foregår ude i boligorganisationerne. Og så vil vi rigtig gerne samle de mange projekter, så man også kan lade sig inspirere af hinanden. Vi er overvældet over de mange projekter,” siger Liv Jørgensen, udviklingskonsulent hos BL – Danmarks Almene Boliger.

Det er ikke en kvalitet i sig selv at projektet er kæmpestort. Det kan sagtens være et mindre projekt, der løber med prisen.

Alle med tilknytning til boligorganisationen – beboere såvel som ansatte – kunne indstille projekter til ’Almene Fagpriser’.

 

Projekterne, der er indstillet har gennemført i Danmark, været aktive i løbet af de seneste tre år og ellers opfylde alle de generelle kriterier samt mindst ét af de fagspecifikke kriterier. De generelle kriterier er eksempelværdi, samfundsansvar og resultater, mens hver af de fem kategorier har fagspecifikke kriterier. Under ’Nybyggeri’ ledes eksempelvis efter projekter, der enten ’højner kvalitet og brugertilfredshed’ eller ’bidrager til tilgængelighed’, ’styrker samarbejde’ og ’bidrager til omgivelserne.’

 

”Det er ikke en kvalitet i sig selv at projektet er kæmpestort. Det kan sagtens være et mindre projekt, der løber med prisen. Vi har fem kategorier, og det er væltet ind med forslag i alle kategorier. Der er enormt meget inspiration i projekterne, så nu samler vi selvfølgelig forslagene, så alle kan komme forbi og hente inspiration,” siger Liv Jørgensen.

 

De nominerede til konkurrencen ’Almene Priser’ findes i september og vinderne bliver fundet til Almene Boligdage 2017 i Aarhus, 17. og 18. november. Udvælgelsen til nominerede projekter sker efter en X-Factor-lignende udvælgelse af de indstillede projekter. Et fagpanel, bestående af uvildige fagfolk, vil udvælge tre projekter i hver kategori. Hvem der endelig skal vinde besluttes af deltagerne på Almene Boligdage 2017, hvor der skal stemmes på de forhåbentligt mange projekter.

 

Læs mere om almene boliger her

 


Søger du bolig? - Klik her