Hvor er lejer-trygheden i regeringsudspillet?

Ved den seneste aftale om finansloven for 2017 blev de almene boliger omfattet af fastfrysningen af grundskylden på linje med ejerboligerne. Og den ligestilling skal ifølge BL' direktør Bent Madsen gerne følge med de næste år.

Billede af BL_Taastrupgaard_101018_026.jpg

Denne nyhed er fra 2017. 

Da finansminister Kristian Jensen (V) onsdag præsenterede regeringens forslag til, hvordan nye boligskatter skal finansieres var der ingen tryghed at spore for landets lejere, bl.a. de mange hundrede tusinder mennesker, der bor i almene boliger. Mange med lave indkomster, herunder en stor andel af pensionister med kun den almindelige folkepension.

 

Udspillet rummede derimod en finansiering af en fastfrysning af grundskylden for ejerboliger, men ikke en pulje til at skabe ro om grundskylden i de mange almene boliger og andre boliger under de såkaldte erhvervsejendomme. 

 

Almene lejere betaler
Men at lejere også betaler ejendomsskat er blevet glemt. BL’s beregninger har tidligere vist, at almene lejere kommer til at betale 2,5 milliarder mere i boligskat. Konsekvensen vil blive store huslejestigninger, som vil stå i kontrast til de lettelser, man stiller mange ejere i udsigt.

 

”Forslaget fra sidste år betyder en stor stigning på ejendomsskatterne for etageejendomme. Jeg syntes, det er helt logisk, at de almene boligorganisationer gives de samme tryghedsgarantier som lejerne, og det forventer jeg egentligt også,” siger Bent Madsen.

 

BL efterlyser derfor fortsat, at politikerne adresserer lejernes boligskatter i debatten.

 

”Det har en ganske stor betydning for ejendomsskatterne for lejerne i de almene boliger,” siger Bent Madsen.

 

Den nye VLAK-regering har ændret det tidligere Venstre-udspil ved også at lægge op til en fastfrysning af grundskylden indtil de nye skattesatser træder i kraft i 2021. Fastfrysning af grundskylden har tidligere været håndteret i de årlige finanslovforhandlinger, men er nu taget ind som en del af skatteforhandlingerne.

 

Ved den seneste aftale om finansloven for 2017 blev de almene boliger omfattet af fastfrysningen af grundskylden på linje med ejerboligerne.

 

Og den ligestilling skal ifølge Bent Madsen gerne følge med de næste år.

 

”Vi mener, at ligestilling for almene lejere er afgørende, også når det gælder grundskylden,” siger Bent Madsen.

 


Søger du bolig? - Klik her