BL bidrager til vejledning om praktikpladser

Der er mangel på praktikpladser i byggeriet. I BL har vi siden 2011 arbejdet på at understøtte skabelsen af flere praktikpladser til lærlinge på de store bygge- og renoveringsprojekter i den almene sektor.

Billede af byggeri_praktik.jpg (1)

Denne nyhed er fra 2017. 

Vejledningerne er også et bidrag i Region Hovedstadens nye analyse ’Flere praktikpladser – anbefalinger til bygherrer ud fra Best Practice’, som udgives 24. februar i anledning af konferencen ’Bygherrers vej til flere praktikpladser’, hvor bl.a. BL’s direktør Bent Madsen samt repræsentanter fra Dansk Byggeri og 3F er til stede.

 

Formålet med rapporten og anbefalingen er at samle og formidle viden om, hvad der rent faktisk virker, når fremtidens faglærte skal uddannes i byggeriet.

 

I BL’s praktikpladsoptælling fra efteråret 2016 var der i gennemsnit 13,9 % lærlinge på de almene bygge- og renoveringssager. Det hidtil bedste resultat, siden man begyndte at tælle lærlinge på almene byggerier i 2013.

 

Du kan finde BL’s materiale om, hvordan man udnytter potentialet i en byggesag til at skabe flere praktikpladser til lærlinge. 

Læs mere om konferencen 'Bygherres vej til flere praktikpladser', program, analysen og baggrundsrapporten her.


Søger du bolig? - Klik her