Inviter Danmark til middag

Det landsdækkende event ”Danmark spiser sammen” løber af stablen for tredje gang i 2018. Og I kan nu søge om et tilskud hvis I vil lave et fællesspisningsarrangement i din by, din boligafdeling eller måske bare i din egen stue?
Billede af menneskefrise2.jpg

Spis sammen mod ensomhed

I uge 17 2018 vil organisationer, foreninger og enkeltpersoner over hele landet invitere til fællesspisninger mod ensomhed.

 

Bag initiativet står Folkebevægelsen mod ensomhed. Formålet er at få os alle til at kigge op og række ud. Håbet er at rigtig mange vil række ud og invitere naboen, den fremmede, forældregruppen eller fodboldklubben til en øl, en kop kaffe, en pizza eller måske en middag.

Her fortæller Lis hvem hun ville invitere med:

Undersøgelser viser nemlig, at flere end 210.000 mennesker ofte føler sig ensomme. Folkebevægelsen mod Ensomheds vision er at halvere det antal inden udgangen af 2020.

 

Ideen bag ”Danmark spiser sammen” er, at måltider og fællesspisning skaber fællesskaber, som bringer mennesker sammen, der ikke normalt mødes. Målet er også, at vi alle skal blive bedre til at invitere andre indenfor – men også til at selv at sige ja tak til invitationer til at deltage i nye fællesskaber.

 

Over 70 organisationer – heriblandt BL – Danmarks Almene Boliger - arbejder sammen om denne vision, og derfor kan din kredsbestyrelse eller boligafdeling søge om økonomisk støtte, hvis I har lyst til at melde jer ind i kampen mod ensomhed og invitere til fællesspisning.  

Bliv inspireret af denne video, fra Danmarks Spiser Sammen i 2016.

Arrangér en fællesspisning i dit boligområde

Alle kan oprette et fællesspisningsarrangement på hjemmesiden danmarkspisersammen.dk, men for at kunne søge om økonomisk støtte skal det arrangement man laver leve op til en række kriterier:

 

  • Det overordnede formål med arrangementet skal være at skabe rummelige fællesskaber, hvor ensomhed ses som et kollektivt ansvar.
  • Der skal være fokus på det gode værtsskab og mad skal være en del af arrangementet.
  • Der ansøges fra en organisation der er medlem af Folkebevægelsen mod Ensomhed, og der angives tydeligt hvem der er ansvarsperson.
  • At spisearrangementet afholdes i samarbejde med andre medlemmer af Folkebevægelsen mod Ensomhed. Det er også tilladt at indgå samarbejde med andre samarbejdsparter. (Se listen over Folkebevægelsens medlemmer her).
  • At spisearrangementet afholdes i uge 17 2018. Herefter må støttemidler også bruges til gentagende spise-arrangementer. Støttemidler kan altså bruges både i uge 17 og til efterfølgende arrangementer i resten af 2018.
  • Overvejelser om yderligere samarbejde med parter involveret i arrangementet, tilbagevendende arrangementer eller forankring på anden vis skal beskrives i ansøgningen.
  • Arrangementer, der får tilskud skal tydeligt kommunikeres som en dl af Danmark Spiser Sammen, støttet af Nordea-fonden og det skal oprettes som et arrangement på www.danmarkspisersammen.dk.
  • At der søges om støtte til mad, service som fx bestik, tallerkener og servietter, aktiviteter, underholdning og transport af deltagere, der ikke selv kan komme frem. Som en del af budgettet, kan der også afsættes midler til markedsføring af spisearrangementet. Der kan ikke søges om støtte til kommercielle begivenheder eller virksomheder, partipolitiske aktiviteter, enkeltpersoner eller driftsudgifter.
  • Der støttes med min. 2.000 kr. og max. 10.000 kr. Det er tilladt at have en symbolsk deltagerbetaling på sit spisearrangement som supplerende indtægt.

 

Hvis du mener det arrangement, du har i tankerne kan leve op til ansøgningskravene, så skynd dig at sende en ansøgning afsted her


Søger du bolig? - Klik her