Tv-indslag om psykisk syge

Både forsorgshjem, varmestuer og politiet oplever et stigende pres fra psykisk syge, som har brug for behandling, men bliver udskrevet til gaden.
Billede af Psykisk syge.png

I landets almene boligforeninger mærker man også det pres, det skaber, når psykisk syge bliver udskrevet uden hjælp. Og det skaber både utryghed hos de andre beboere, men også i høj grad bekymring for den syge.

 

Torsdag 2. november bragte TV2 Østjylland et indslag om beboere og ansatte i boligforeninger, som oplever udfordringer med psykisk syge, som bliver udskrevet, selvom de har brug for behandling.

Hos BL - Danmarks Almene Boliger er det en velkendt problemstilling at de ansatte i boligforeningerne har udfordringer med psykisk syge beboere.

 

"Vi oplever desværre, at det er et stigende problem. Vi ved, at omkring 90 procent af boligorganisationernes ansatte oplever faktisk ret store udfordringer ved psykisk syge beboere, det har vi lavet undersøgelser af. Og 50 procent af ansatte i en undersøgelse, vi har lavet, har oplyst, at de ugentligt eller månedligt havde oplevelser med udfordringer med psykisk syge," siger Bent Madsen, administrerende direktør i BL - Danmarks Almene Boliger.

 

Se indslaget og læs artiklen hos TV2 Østjylland


Søger du bolig? - Klik her